Het grote circusboek
Boek

Het grote circusboek (cop. 2010)/ David Selle, met ill. van Yayo Kawamura ; en foto's van Anne Freßmann ; [vert. uit het Duits: Emmy Middelbeek]

Ella zet met haar vrienden een circusvoorstelling in elkaar. Met praktische tips om dat zelf ook te doen. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ella maakt een circusoptreden mee en besluit met haar vrienden een eigen circus op te richten. Ze verdelen de taken eerlijk en maken met z'n allen een voorstelling. Het verhaal van Ella en haar vrienden staat centraal. Daaromheen is een formule uitgewerkt om een voorstelling in elkaar te zetten. De praktische kant van dit boek is goed doordacht. De acts (clown, goochelen, acrobatiek, jongleren) hebben telkens een verhalende tekst als basis en vervolgens een puntsgewijze uitwerking van de act. Deze zijn gevarieerd in opbouw en moeilijkheidsgraad. De meeste zijn goed te doen door kinderen vanaf een jaar of acht. Het boek in folioformaat is voorzien van kleurenfoto's van een echte kindercircusvoorstelling en illustraties die alle trucs en acts duidelijk laten zien. Vooral doordat de foto's van een kindervoorstelling zijn, laat het boek zien dat een circusvoorstelling in elkaar zetten niet alleen leuk en spannend is, maar ook een uitdaging. Ruim opgezette, speelse lay-out met een mix van illustraties en korte teksten (in vrij grote letter) op een achtergrond van verschillende pastelkleuren. Achterin zijn twee pagina's gewijd aan jeugdcircus in Nederland en Vlaanderen, met adressen en links. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002238505

Titel Het grote circusboek
Auteur David Selle
Secundaire auteur Anne Freßmann ; Yayo Kawamura ; Emmy Middelbeek
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Antwerpen : Standaard, cop. 2010
Overige gegevens 45 p - ill - 31 cm
Annotatie Oorspr. Duitse uitg.: Münster : Coppenrath, cop. 2008
ISBN 9789002238505
PPN 327272805
Rubriekscode 797
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spelletjes
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Circussen