Indianen
Boek

Indianen (cop. 2010)/ [tekst: Rita Steininger, ill.: Charlotte Wagner ... et al. ; vert. uit het Duits: Frederic Vanbekbergen]

Verteld wordt over de indianenvolken in Noord-Amerika voor wat betreft hun geschiedenis, manier van leven, gewoonten en rituelen en de komst van de blanken. Met weetjes, strips, vragen en kleurentekeningen en -foto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Over indianenstammen in Noord-Amerika wordt veel informatie gegeven. In korte hoofdstukjes, verdeeld over twee bladzijden komen allerlei onderwerpen aan de orde: de verschillende stammen en hun oorspronkelijke woonplaatsen, het dagelijks leven in een indianendorp, cultuur, oorlogsvoering, de medicijnman en diverse rituelen. Speciale aandacht wordt besteed aan de komst van de blanken en de gevolgen daarvan en de situatie van de indianen vandaag. Overzichtelijke lay-out met korte teksten in een vrij grote letter, weetjes in een kader, een korte strip en kleurenillustraties op een witte ondergrond. Taalgebruik en goede illustraties (met name gedetailleerde schilderingen) zijn redelijk passend bij de beoogde doelgroep en ondersteunen de vele informatie. Uitnodigende 'kijk ook eens' verwijzingen en terugkoppelende kennisvragen geven het boek een stukje meerwaarde. Bevat voldoende informatie voor het houden van spreekbeurten en het maken van werkstukken. Achterin zijn een verklarende woordenlijst en register opgenomen. Maakt deel uit van de nu zevendelige serie 'Wauw!Wist je dat al?'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044726015

Titel Indianen
Auteur Rita Steininger
Secundaire auteur Charlotte Wagner ; Frederic Vanbekbergen
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2010
Overige gegevens 75 p - ill., krt - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Indianer. - Ravensburg : Maier, cop. 2008. - (Expedition Wissen)
ISBN 9789044726015
PPN 327299657
Rubriekscode Amerika 943.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Indianen; Noord-Amerika; Cultuurgeschiedenis
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Indianen

Relaties/Serie

Wauw! Wist je dat al?
Boek

Wauw! Wist je dat al? (2008-...)

vol.
Uitgeleend