Eten tijgers gras?
Boek

Eten tijgers gras? (cop. 2010)/ Hyeon-Jeong An [tekst], Se-Yeon Jeong [ill. ; vert. uit het Engels en bew.: Erik van de Plassche]

Wat eet de tijger en door wie wordt de tijger opgegeten? Prentenboek over de voedselketen en de verscheidenheid van dieren. Met paginagrote collageachtige kleurenprenten. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Mooi vormgegeven, oblong prentenboek over de voedselketen (het voedselweb) rond de Siberische tijger, het grootste roofdier ter wereld. Hij leeft in Noord-Korea en was 50 jaar geleden bijna uitgestorven. Nu gaat het wat beter met dit prachtige roofdier. Het informatieve verhaal wordt verteld in interessante, kernachtige zinnen, die geplaatst zijn in mooi gearrangeerde prenten (gekleurde knipsels) over twee pagina's. Centraal in het verhaal staat de voedselketen: als de Siberische tijger doodgaat, dan wordt hij helemaal verwerkt door micro-organismen (schimmels en bacterieën). Die micro-organismen verrijken de grond (compost). Dat compost zorgt voor gras, planten en bomen. Het gras wordt gegeten door de krekel, de krekel wordt gegeten door de kikker, de kikker wordt gegeten door de ooievaar, enz. Op deze wijze hangt, ook ten aanzien van andere dieren, in de natuur alles met alles samen. In de voedselketen is een hiërarchie ingebouwd. De Siberische tijger eet niet álle vossen op (etc.), want anders zouden alle dieren uitsterven. Vormgeving met drukletterachtige letters en kleurenprenten van deze oorspronkelijk Koreaanse uitgave doet 'charmant ouderwets' aan. Aansprekende en rijke uitgave, met uitleg over de voedselketen achterin. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490139070

Titel Eten tijgers gras?
Auteur Hyeon-Jeong An ; Se-Yeon Jeong
Secundaire auteur Erik van de Plassche ; Se-Yeon Jeong
Type materiaal Boek
Uitgave Nijmegen : Tutti, cop. 2010
Overige gegevens [34] p - ill - 22×29 cm
Annotatie Omslag vermeldt: WNF Bamboeclub - Vert. van: Do tigers eat grass? - Yeowon Media, cop. 2006
ISBN 9789490139070
PPN 326123008
Rubriekscode 573.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselketen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Voedselketen