Drama op de jacht
Boek

Drama op de jacht een ware gebeurtenis (2010)/ Anton P. Tsjechov, [uit het Russisch en van aant. voorz. door Anne Stoffel]

Na verschillende mensen in het ongeluk gestort te hebben wordt een jonge vrouw zelf het slachtoffer van de door haar opgewekte hartstochten.

Aanwezigheid

Recensie

Het langste fictieverhaal van Tsjechov dateert uit 1884. Zelf nam hij het niet op in zijn Verzamelde werk. Natuurlijk zijn de verhalen uit deel 4 en 5 van de Van Oorschot-editie van de Verzamelde werken het allermooist, -ronduit subliem; of dat nu is in de oude vertaling van Timmer, of in de nieuwe, strakkere vertaling van Eekman, Prins en Stoffel - maar deze kleine roman (een whodunnit) mag er ook zijn. Geschikt als kennismaking met het werk van Tsjechov. Deze vertaling is van Anne Stoffel (Timmer vertaalde het verhaal niet in de editie van 1953). Het is een raamvertelling. Een redacteur van een krant ontvangt een manuscript van een gerechtelijk rechercheur. Deze raakte betrokken bij een moord. Landerige adel, dronkenschap, gepassioneerde, maar voorlopige verliefdheid, overtollige mensen, menselijke slechtheid; alle bekende Tsjechov-elementen krijgen in deze spannende vertelling een plaats. De ontknoping is verrassend. Het is de grote Russische schrijver niet op zijn allerbest, maar toch is een mooie en vermakelijke Tsjechov. Een goed verhaal. Gebonden; kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789028242432

Titel Drama op de jacht : een ware gebeurtenis
Auteur Anton Čechov
Secundaire auteur Anne Stoffel
Type materiaal Boek
Editie 1e afzonderlijke dr;
Uitgave Amsterdam : Van Oorschot, 2010
Overige gegevens 187 p - 21 cm
Annotatie Oorspr. dr. van deze uitg. in: Verhalen 1880-1885 ; Drama op de jacht. - 2005. - (Verzamelde werken ; Dl. I) (De Russische bibliotheek)
ISBN 9789028242432
PPN 322504074
Genre detectiveroman
Taal Nederlands