Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim
Boek

De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim (2010)/ Jonathan Coe, vert. [uit het Engels] Otto Biersma en Willem Muilenburg

Wanneer een werkloze, depressieve man voor een reclamecampagne door Engeland reist, kan hij zijn verleden niet meer ontlopen.

Aanwezigheid

Recensie

Maxwell Sim is een nogal saaie, doorsnee man uit een doorsneestad met een doorsneebaan (I was hoping to make him a kind of Everyman, aldus de auteur), die na het plotselinge vertrek van zijn vrouw en dochtertje in een depressie is geraakt. Een reisje naar zijn vader in Australië laat alleen maar zien dat ze nog steeds niet kunnen communiceren en ook aan zijn 74 Facebook-vrienden heeft hij geen steun. Als hij een aanbod krijgt om als vertegenwoordiger van een nieuw soort tandenborstel naar de Shetland-eilanden te reizen, grijpt hij die kans met beide handen aan. Er volgt een road trip door Engeland langs anonieme wegrestaurants en hotels waarbij Sim een relatie krijgt met de stem van zijn navigatiesysteem (die hij Emma heeft gedoopt), onverwachte zijwegen inslaat, zijn verleden tegenkomt en allerlei avonturen beleeft. Heel geestige, goed gecomponeerde en onderhoudende moderne schelmenroman (Coe noemt zelf Tom Jones van Henry Fielding als inspiratie) waarin de auteur tussen de soms absurde capriolen van zijn anti-held door, ook de nodige maatschappijkritiek kwijt kan. Coe schreef o.a. De regen voor hij valt, 'De Rotters Club'* en 'Het moordend testament'. Hij kreeg verschillende literaire prijzen voor zijn werk. www.jonathancoewriter.com. Paperback; kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789023459590

Titel De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim
Auteur Jonathan Coe
Secundaire auteur Otto Biersma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2010
Overige gegevens 410 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: The terrible privacy of Maxwell Sim. - London : Penguin Books, cop. 2010
ISBN 9789023459590
PPN 325723230
Genre psychologische roman
Taal Nederlands