Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De zorgboerderij
Boek

De zorgboerderij over de chemie tussen landbouw en zorg (cop. 2010)/ Gerard Termaat, [interview en intervisie Toon Verstappen ; fotogr. Nelly Wuis ... et al. ; red. Ton van Schie]

Artikelen over verleden, heden en toekomst van zorgboerderijen in Nederland, waar mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap een arbeidzaam bestaan kunnen leiden.

Recensie

De auteur is een van de pioniers van de zorgboerderijen: instellingen voor mensen met een beperking of aandoening die ongeveer 35 jaar geleden in Nederland hun intrede deden. Zeer geëngageerd verhaalt hij over het roerige verleden, het door de terugtredende overheid bedreigde heden en de onzekere toekomst van de Nederlandse zorgboerderij. In artikelen (waarvan telkens de leesbaarheid ervan op een schaal van vier sterren wordt aangegeven) met interviews, beschouwende artikelen en praktische adviezen en tips maakt hij de lezer ervan bewust dat het fenomeen zorgboerderij nooit zonder geborgenheid, de gelegenheid om jezelf kunnen zijn, het ritme der seizoenen en de omgang met de natuur gepaard kan gaan. Deze kritische kijk op de gecombineerde landbouw- en zorgsector belicht vooral de spanningsvolle relatie tussen de sectoren. De zorglandbouw is inmiddels een serieuze bedrijfstak geworden die zijn maatschappelijke betekenis meer dan waar heeft kunnen maken. Aansprekend schrijfstijl en lay-out. Bevat leuke foto's, een lijst van opleidingen en literatuur. Gebonden uitgave met leeslint.

Specificaties

Nederlands | 9789087400453

Titel De zorgboerderij : over de chemie tussen landbouw en zorg
Auteur Gerard Termaat
Secundaire auteur Toon Verstappen ; Ton van Schie
Type materiaal Boek
Uitgave Zutphen : Roodbont, cop. 2010
Overige gegevens 207 p - ill - 25 cm
ISBN 9789087400453
PPN 325832455
Rubriekscode 607.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zorgboerderijen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Ergotherapie