Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Arendsoog
Boek

Arendsoog over zeearend, slechtvalk, havik en andere gevederde jagers (cop. 2010)/ Geert-Jan Roebers, Stefan Halewijn, [ill.: Elwin van der Kolk ... et al. ; foto's: Foto Natura, Huguet Pierre ... et al.]

Kennismaking met roofvogels die in Nederland voorkomen.Kennismaking met roofvogels die in Nederland voorkomen. Met informatie over onder meer de geschiedenis, kenmerken, voortplanting en hoe je ze kunt vinden. Met veelal paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur richt zich met name op de roofvogels die in Nederland en België voorkomen, waaronder de zeearend, visarend, buizerd en slechtvalk. De opzet van de auteur is vooral om de roofvogels beter te doen begrijpen: waarom ze doen wat ze doen. Het eerste dat opvalt zijn de vele prachtige, ook paginagrote, kleurenfoto's. In de tekst (in twee kolommen) wordt ingegaan op de verhalen die in binnen- en buitenland over de roofvogels worden verteld. Bovendien treft men informatie aan over onder andere leefwijze, vliegtechniek, uiterlijke kenmerken, voedsel en de levenscyclus. Aan de hand van een overzichtstekening wordt verteld hoe je een roofvogel kunt herkennen. Tot slot komen ongeveer vijftien soorten afzonderlijk aan bod. In vrij volwassen taalgebruik wordt de informatie helder en duidelijk verteld. Hierdoor gaat de lezer als vanzelfsprekend in de onbekende wereld van deze roofvogels mee. Een register ontbreekt. In dezelfde opzet verschenen ook: 'Uilenvlucht' (2004), 'Kraaienbende' (2006), 'Struikrovers' (2007), 'Addergebroed' (2008) en 'Keverkriebels' (2009)*. Een uitgave voor zowel jonge als volwassen natuuronderzoekers. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050113366

Titel Arendsoog : over zeearend, slechtvalk, havik en andere gevederde jagers
Auteur Geert-Jan Roebers
Secundaire auteur Elwin van der Kolk ; Huguet Pierre ; Stefan Halewijn
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 70 p - ill - 23×25 cm
Annotatie Omslag vermeldt: KNNV, vereniging voor veldbiologie, en: IVN
ISBN 9789050113366
PPN 322407621
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Roofvogels
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Roofvogels