Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Joodse en Palestijnse tranen
Boek

Joodse en Palestijnse tranen kerkelijk verzet tegen Auschwitz, het Israëlisch-Palestijnse conflict (cop. 2010)/ Johan M. Snoek, met bijdragen van Dick Boer ... [et al.]

Artikelen over enerzijds het kerkelijke verzet tegen de jodenvervolgingen in de Tweede Wereldoorlog en anderzijds het huidige conflict tussen Israël en de Palestijnen.

Aanwezigheid

Recensie

In 125 bladzijden vertelt een negentigjarige emiritus-dominee over de Tweede Wereldoorlog: het voorgelezen protest van de Gereformeerde Kerk tegen de maatregelen van de bezetter maakte diepe indruk op de schrijver. Hij bestrijdt dan ook de gangbare mening dat er door de kerken nauwelijks verzet was tegen de anti-joodse maatregelen. Dit was sterker dan algemeen wordt aangenomen en deze waarneming wordt bewezen met documenten. Johan M. Snoek is ervaringsdeskundige geworden toen hij plusminus tien jaar als dominee in Tiberias werkzaam was. Als laatste bevat de bundel een aantal bijdragen over de Palestijnse kwestie ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de schrijver. Eerlijk gezegd is een en ander nogal verwarrend gebundeld. Er zijn indrukwekkende en nauwkeurige passages, maar ook herhalingen en totaal verschillende bijdragen. Misschien een indruk van de complexiteit van de huidige problemen in Israël?

Specificaties

Nederlands | 9789076564982

Titel Joodse en Palestijnse tranen : kerkelijk verzet tegen Auschwitz, het Israëlisch-Palestijnse conflict
Auteur Johan M. Snoek
Secundaire auteur Dick Boer
Type materiaal Boek
Uitgave Vught : Skandalon, cop. 2010
Overige gegevens 127 p - 23 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789076564982
PPN 326936378
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerk; Nederland; Wereldoorlog II ; Jodenvervolging; Nederland; Wereldoorlog II ; Palestijnse kwestie
Trefwoord Renkum
Joden
Jodenvervolging
Verzet
Kerken
Wereldoorlog II