De geïllustreerde dierenatlas
Boek

De geïllustreerde dierenatlas (cop. 2010)/ Virginie Aladjidi & Emmanuelle Tchoukriel, [vert. uit het Frans Tjitske Veldkamp]

Welke dieren komen voor in het poolgebied, de woestijn en in het water? Met levensechte kleurentekeningen van honderd dieren uit tien leefgebieden, voorzien van enige weetjes. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Van de ijsbeer in het poolgebied, de zandschorpioen in de woestijn, de wolf in het middelgebergte, de huiskat in en om de stad tot het schaap op de boerderij, worden in deze dierenatlas rond honderd diersoorten, per leefgebied, besproken. Na de inleiding komen tien leefgebieden aan de orde, waarin steeds minimaal vier diersoorten worden getoond. Per diersoort krijgt de lezer een paginagrote pentekening (bewerkt met Chinese inkt en ingekleurd met aquarelverf) van het dier, met daarnaast de naam, de klasse (bv. zoogdier, insect) en in enkele zinnen enige kenmerken. Het taalgebruik is erg volwassen. De beknopte tekst geeft geen biologische uitleg, enkel een aantal feiten over het uiterlijk of gedrag. De illustraties spelen de hoofdrol. Deze zijn zeer gedetailleerd en een genot voor het oog. De diersoorten worden of algemeen (de tijger) of per ondersoort (de Afrikaanse olifant) besproken. Dit werkt niet storend. Het vrij grote boek, voorzien van een register, is een elegant, educatief prenten-/kijkboek. Aantrekkelijk voor het hele gezin. Ook als eerste kennismaking voor de doelgroep vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789046807835

Titel De geïllustreerde dierenatlas
Auteur Virginie Aladjidi
Secundaire auteur Tjitske Veldkamp ; Emmanuelle Tchoukriel
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, cop. 2010
Overige gegevens 65 p - ill - 31 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Inventaire illustré des animaux. - Paris : Albin Michel Jeunesse, cop. 2009
ISBN 9789046807835
PPN 326385916
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren