Papier
Boek

Papier (cop. 2010)/ Andrew Langley, [red.: Annabel Savery ; ill.: Ian Winton ; vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Wat is papier, waar komt het van gemaakt, wat kun je ermee doen en wordt het hergebruikt? Met een quiz, vragen, opdrachten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de nieuwe serie 'Alledaagse dingen'* kunnen jonge kinderen kennismaken met verschillende materialen. Aan bod komen ondermeer glas, hout, metaal, plastic, wol en in deze uitgave papier. Kinderen kunnen een aantal aspecten van dit materiaal ontdekken, zoals waar papier van gemaakt wordt, wat er in een pulpfabriek gebeurt en wat de eigenschappen van papier zijn. Dit alles geschiedt aan de hand van korte teksten in een grote letter en de vele, veelal grote, kleurenfoto's. De foto's ondersteunen de geschreven informatie, dit is ook wel een noodzaak want de teksten zijn erg summier. De lay-out als geheel komt prettig over. Door het geven van opdrachtjes en vragen zullen kinderen uitgedaagd worden om zelf aan de slag te gaan met de materialen. Zo is deze uitgave een goede basis voor het houden van een spreekbeurt. Door het aanreiken van een aantal websites kunnen zij wat dieper op de stof ingaan. Een quiz, een weetjesweb, een register en een lijst met verklaringen van moeilijke woorden zijn zinvolle aanvullingen op de gegeven informatie. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar; ook voor oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789054839255

Titel Papier
Auteur Andrew Langley
Secundaire auteur Annabel Savery ; Ian Winton ; Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 24 p - ill - 24 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Paper. - London : Wayland, 2008. - (Everyday materials)
ISBN 9789054839255
PPN 322923395
Rubriekscode 683
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Papier
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Papier

Relaties/Serie

Alledaagse dingen
Boek

Alledaagse dingen (cop. 2010-...)

vol.
Uitgeleend