Cartoons in retrostijl leren tekenen
Boek

Cartoons in retrostijl leren tekenen (cop. 2010)/ Christopher Hart, [vert. uit het Engels: Ann Van Doorslaer]

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je coole tieners, een slechte supporter, aantrekkelijke vrouw of huisdieren in retrostijl (gebaseerd op tekenfilmfiguurtjes uit de jaren vijftig en zestig) kunt tekenen. Met zwart-wittekeningen en informatie over de basistechnieken. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De tekenstijl van vooral Amerikaanse cartoons en stripverhalen uit de jaren vijftig en zestig van de 20e eeuw (Flintstones b.v.) is weer populair. Voor wie zich toe wil leggen op het tekenen van grappige cartoons in deze retrostijl is dit een bruikbare handleiding. Voorafgegaan door een informatieve inleiding waarin kenmerken van deze tekenstijl en de manier waarop deze verschilt van klassieke striptekeningen worden uitgelegd. Daarna komen de basisprincipes aan bod: gezichtsvormen, het uitvergroten van kenmerken, gezichtsuitdrukkingen, aandacht voor ogen, lippen, lichaamsbouw van volwassenen en van kinderen, de retrofamilie met duidelijke man-vrouwverhoudingen, kinderen, huisdieren, acties en typerende karakters. De tekenaanwijzingen hiervoor zijn duidelijk en wie zich er op toelegt zal zeker dankzij driftig oefenen de vaardigheden voor deze retrostijl onder de knie kunnen krijgen. Geen aandacht voor de opbouw van een verhaal, gebruik van achtergrond of wisselingen van perspectief. Het taalgebruik is vrij volwassen. Behalve het omslag is de ongewijzigde heruitgave geheel in zwart-wit uitgevoerd. Met een register. Voor enigszins gevorderde tekenaars vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044727869

Titel Cartoons in retrostijl leren tekenen
Auteur Christopher Hart
Secundaire auteur Ann Van Doorslaer
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2010
Overige gegevens 96 p - ill - 26 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: 2007 - Met reg - Vert. van: Cartoon cool : how to draw new retro-style characters. - New York : Watson-Guptill. cop. 2005
ISBN 9789044727869
PPN 327475196
Rubriekscode 743
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cartoontekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Cartoontekenen