Tirza
Luisterboek

Tirza audiofilm (cop. 2010)/ naar de roman van Arnon Grunberg, bew. Anne Lichthart ; met: Hans Dagelet ... [et al.] ; muz., sounddesign Joosten & Kuitenbrouwer ; regie Vibeke von Saher

Op de avond van het eindexamenfeestje van zijn lievelingsdochter Tirza verliest de wat saaie Jörgen Hofmeester definitief de controle over zijn leven.

Recensie

De roman Tirza* (2006) van Arnon Grunberg telt meer dan 400 pagina's. Het is dus op zijn minst een uitdaging om die in een audioboek van minder dan een uur te vatten, maar dat is de Hoorspelfabriek uitmuntend gelukt. Dat komt door de bewerking van Anne Lichthart, door de soms vreemde geluidseffecten die uitstekend passen bij deze wrange roman en door de stemmen van Hans Dagelet, Sylvia Hoeks, Isa Hoes en anderen waarmee de roman is omgezet in een 'audiofilm' (zoals het cd-hoesje meldt). Het verhaal is bekroond (Libris-prijs) en bekend: een rauw familiedrama, waarin vader Jörgen Hofmeester zijn twee dochters Ibi enTirza probeert op te voeden, maar met zijn liefde verstikt. De audiofilm begint aan de Van Eeghenstraat in Amsterdam, op het moment dat de echtgenote terugkomt na drie jaar weg te zijn geweest. Het verhaal gaat deels verder in Namibië, waar vader op zoek gaat naar dochter Tirza. Maar zoals altijd bij Grunberg, is niets wat het lijkt. In 2010 werd Tirza door het Nationale Toneel gespeeld en kwam ook de verfilming door Rudolf van den Berg uit.

Specificaties

Nederlands | 9789077858387

Titel Tirza : audiofilm
Auteur Arnon Grunberg
Secundaire auteur Anne Lichthart ; Hans Dagelet ; Vibeke von Saher
Type materiaal Luisterboek
Editie 1e dr;
Uitgave [Vreeland] : HoorSpelFabriek, cop. 2010
Overige gegevens 1 audio-cd (60 min.) - 1 tekst ([4] p.)
Annotatie Titel van label. - Hoorspel naar het boek: Nijgh & Van Ditmar, 2006
ISBN 9789077858387
PPN 327285788
Thematrefwoord Vader-dochter relatie
Taal Nederlands