SpangaS op survival
Boek

SpangaS op survival (cop. 2010)/ Wendy Buenen, [foto's Kastermans Fotografie ... et al.]

De leerlingen van het Spangalis gaan met twee leraren op survival in de Ardennen. Dat leidt tot allerlei verwikkelingen, vooral als Tobias een grap uithaalt tijdens een dropping. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Spangas is een crossmediale serie van de NCRV voor jonge tieners. De leerlingen van het Spangalis College worden gevolgd, waarbij ingezoomd wordt op hun persoonlijkheid, wat veel verschillende identificatiemogelijkheden biedt voor jongeren. In dit boek, gebaseerd op het gelijknamige filmscenario, gaan de leerlingen op survival met twee (onhandige) leraren. Veel facetten komen aan bod: heimwee, wantrouwen, liefdesverdriet, (falend) leiderschap, maar ook verliefdheid, trouw, loyaliteit en moed. Een soap in een positief jasje met humor en inlevingsvermogen geschreven. Het verhaal is gelardeerd met sms'jes en blogs. In het boek vindt de lezer ook nog survivaltips en een miniquiz, aangevuld met kleurenfoto's uit de film; filmfoto op het omslag. Op de website is nog veel meer te doen: www.spangas.nl. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789049924034

Titel SpangaS op survival
Auteur Wendy Buenen
Secundaire auteur Anya Koek
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Pimento, cop. 2010
Overige gegevens 150 p., [32] p. pl - ill - 22 cm
Annotatie Gebaseerd op het gelijknamige filmscenario van Anya Koek. - Omslag vermeldt: Het boek van de film met handige survivaltips
ISBN 9789049924034
PPN 322505399
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Schoolreizen
Taal Nederlands