ZOO groot!
Boek

ZOO groot! een dierenencyclopedie op ware grootte: van kleine knaagdieren tot gigantische olifanten (cop. 2010)/ eindred. Japanse ed.: Teruyuki Komiya, fotogr.: Toyofumi Fukuda ; Nederlandse vert. [uit het Japans]: Maartje Beukers ; [ill. by Akio Kashiwara ; Japanese ed. text by Masae Takaoka]

Bekijk twintig wilde zoogdieren waaronder de panda en olifant op 'ware grootte'. Tweepaginagrote kleurenfoto's van (delen van) dieren, voorzien van weetjes en een stripje. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Recensie

Mooi vormgegeven, groot formaat uitgave met twintig wilde zoogdieren in de hoofdrol. Van de dieren wordt een deel van hoofd en lijf op 'ware grootte' afgebeeld, d.w.z. de verhoudingen kloppen heel aardig. Dat maakt de kleurenfoto natuurgetrouw, warm en veilig dichtbij, al is een aantal foto's in dierentuinen genomen. Soms moet je de uitgave een kwartslag draaien. De zoogdieren die de revue passeren zijn o.a.: de tijger, zeeleeuw, giraf, zebra, tapir, olifant, het aardvarken, de gorilla, egel, de luiaard en de koala. Sommige dieren krijgen twee pagina's tot hun beschikking en andere zijn zo groot dat er door middel van uitklappagina's vier bladzijden gebruikt worden. De opzet van deze prachtige uitgave is simpel en doeltreffend: op de schutbladen staan al meteen per dier gegevens over o.a. lengte en leefgebied. Die informatie wordt in het hoofdstuk beknopt aangevuld met enkele interessante kengegevens (naam, geslacht, leeftijd, wetenschappelijke naam). Tegelijkertijd wordt er in de kantlijn van dichtbij ingezoomd op de haarscherpe fotografische prent: 'zie je bij deze zeeleeuw...'. Vervolgens belicht een klein dierstripje in twee steunkleuren nog enkele feiten. Van oorsprong Japanse uitgave. Dit 'aaibare' boek mag door kinderen vanaf ca. 6 t/m 10 jaar eigenlijk niet worden gemist.

Specificaties

Nederlands | 9789026127977

Titel ZOO groot! : een dierenencyclopedie op ware grootte: van kleine knaagdieren tot gigantische olifanten
Secundaire auteur Teruyuki" Komiya ; Toyofumi" Fukuda ; Maartje Beukers ; Akio" Kashiwara ; Masae" Takaoka
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : De Fontein, cop. 2010
Overige gegevens 43 p - ill - 38 cm
Annotatie Vert. van: Honto no ookisa doubutsuen. - Tokyo : Gakken, 2008
ISBN 9789026127977
PPN 322867363
Rubriekscode 598.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zoogdieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zoogdieren