Eclipse
Boek

Eclipse de Twilight saga : het officiële boek bij de film (cop. 2010)/ Mark Cotta Vaz, [vert. uit het Engels: Studio Imago, Wim Zefat]

Verhalen, interviews, achtergrondinformatie en vooral veel kleurenfoto's over de film, die is gemaakt naar het boek 'Eclips' van Stephenie Meyer. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Boek behorende bij de film Eclipse (première juni 2010), de verfilming van het gelijknamige derde deel uit de immens populaire Amerikaanse Twilight-serie van Stephenie Meyer, spannende vampierverhalen over het mensenmeisje Bella Swan en de vampierfamilie Cullens. In dit deel staat Bella, verliefd op vampier Edward Cullens, op het punt om zelf vampier te worden. Een moeilijke beslissing omdat ze dan haar familie moet opgeven en bang is dat het haar niet zal lukken om geen mensenbloed te drinken. Enkele nieuwe vampiers in Seattle die verantwoordelijk zijn voor een groot aantal moorden in de stad, laten haar nog meer twijfelen. Aantrekkelijk uitgegeven en vlotgeschreven boek, vol mooie kleurenfoto's, vaak paginagroot, van en verhalen over de cast, locaties, opnames en sets van de film. Verder achtergrondinformatie over de film, bijvoorbeeld over het tot stand komen van de computer gegenereerde (weer)wolven, special effects en het historische onderzoek naar het indianendorp van de Quileutes, interviews met de cast en persoonlijke verhalen. De auteur schreef ook het boek over de film New Moon, de verfilming van het gelijknamige tweede deel uit de Twilight-serie (ook vertaald in het Nederlands)*. Een leuk en boeiend boek voor de fans. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047514701

Titel Eclipse : de Twilight saga : het officiële boek bij de film
Uniforme titel De twilight saga
Auteur Mark Cotta Vaz
Secundaire auteur Wim Zefat
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Stephenie Meyer, cop. 2010
Overige gegevens 140 p - ill., portr - 28 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Eclipse : the official guide to the movie. - New York : Little, Brown, cop. 2010
ISBN 9789047514701
PPN 325794359
Rubriekscode Verenigde Staten 798.43
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eclipse (film)
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Speelfilms