De indrukwekkendste atlas van de hele wereld
Boek

De indrukwekkendste atlas van de hele wereld (cop. 2009)/ met ill. van Lisa Swerling en Ralph Lazar, geschreven door Simon Adams ; [vert. uit het Engels: Evelien De Vlieger]

Atlas waarin je samen met de 'Breinbrekers', grappige tekenfilmachtige mannetjes, alle werelddelen bezoekt. Kaarten van de werelddelen, op uitvouwbare bladzijden en met kleurentekeningen, zijn voorzien van feiten en weetjes. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Dat een atlas meer kan zijn dan een 'droge' uitgave met zakelijke informatie bewijst deze 'indrukwekkendste atlas van de hele wereld'. In de vrij grote, stevige uitgave nemen Breinbrekers (kleine, animatie-achtige mannetjes) de kijk-lezer mee op hun reis over de hele wereld: de zes werelddelen worden bezocht (op uitvouwbare bladzijden), de structuur van de aarde wordt uitgelegd en er wordt o.a. gekeken naar alle mensen van de wereld. De informatie komt via de Breinbrekers bij de lezer en beslaat een breed spectrum van vraag en antwoord: Waar komt de naam Caraïben vandaan? Hoe zijn de Alpen ontstaan? Welke kruiden gebruiken ze veel in China? De atlas is een onuitputtelijke, beeldende bron van feiten, weetjes, geografische, geschiedkundige en maatschappelijke informatie. De bladzijden staan zo vol dat je in eerste instantie niet weet waar je moet beginnen. Maar als je begint leidt het ene beeld je naar het andere, wil je met de Breinbrekers verder mee op reis en kun je niet meer stoppen! De Breinbrekers zijn erg humoristisch en ze maken veel woordgrapjes (die ook weer informatie bevatten). De indrukwekkendste atlas? Misschien. In ieder geval wel een beeldende, humoristische atlas die ervoor zorgt dat kinderen de wereld willen leren kennen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020981025

Titel De indrukwekkendste atlas van de hele wereld
Auteur Lisa Swerling
Secundaire auteur Simon Adams ; Ralph Lazar ; Evelien De Vlieger
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2009
Overige gegevens 61 p - ill - 31 cm
Annotatie Met index - Vert. van: The most stupendous atlas of the whole world. - London : Dorling Kindersley, cop. 2008
ISBN 9789020981025
PPN 317266071
Rubriekscode 950.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Atlassen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Atlassen