Oscar
Boek

Oscar (cop. 2009)/ David Dosa, [vert. uit het Engels Karina Zegers de Beijl]

Een geriatrisch arts in een Amerikaans verpleegtehuis ontdekt de bijzondere gave van een kat om op het voeteneind van een bed te gaan zitten als de betreffende patiënt gaat overlijden.

Aanwezigheid

Recensie

Op de geriatrische afdeling voor Alzheimer- en dementiepatiënten van een Amerikaans verpleeghuis mogen huisdieren wonen. De auteur, geriatrisch arts, ontdekt dat de kat Oscar vele malen bij een terminale patiënt op zijn of haar bed gaat liggen tot aan het overlijden van de persoon. Zodra Oscar bij iemand op bed gaat liggen, weet het personeel van het verpleeghuis dat ze de familieleden van de patiënten kunnen verwittigen dat een overlijden nabij is. De arts sprak na afloop met verscheidene familieleden over hoe de laatste dagen en uren van overleden patiënten waren verlopen. Allen wisten zich te herinneren dat Oscar enige uren voor het overlijden op het bed aanwezig was. De auteur beschrijft de patiënten met respect en verdiepte zich in de bijzondere aanwijzingen van Oscar. Boven elk hoofdstuk staat een uitspraak van bekende personen en auteurs over het fenomeen kat. In een nawoord geeft de auteur in vijf korte adviezen raad aan mantelzorgers. Prettig leesbaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044325409

Titel Oscar
Auteur David Dosa
Secundaire auteur Karina Zegers de Beijl
Type materiaal Boek
Uitgave Vianen [etc.] : The House of Books, cop. 2009
Overige gegevens 224 p - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Wat een kat met een bijzondere gave ons over het leven en de dood kan leren - Vert. van: Making rounds with Oscar: the extraordinary gift of an ordinary cat. - New York : Hyperion, cop. 2009
ISBN 9789044325409
PPN 318997177
Rubriekscode 324
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Katten
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Dementie