Ik ben verdwaald!
Boek

Ik ben verdwaald! (cop. 2010)/ tekst: Jennifer Moore-Mallinos, ill.: Marta Fàbrega ; [vert. uit het Spaans en red.: Eva De Nef ... et al.]

Een meisje (ik-persoon) vertelt haar zusje hoe ze haar ouders kwijtraakt in een menigte. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en informatie voor opvoeders over het maken van afspraken met je kind als het verdwaalt. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Educatief prentenboek in de nu tiendelige serie 'Laten we praten over'*, waarin een meisje (ik-persoon) haar zusje vertelt hoe ze in een menigte haar ouders kwijtraakte. Bij het maken van uitstapjes, zo wordt benadrukt, is het belangrijk om een veilige ontmoetingsplaats af te spreken voor het geval je elkaar kwijtraakt. Ook wordt naast kennis van naam, adres en telefoonnummer de mobiele nummers van beide ouders verondersteld, wat nogal veel gevraagd is van een kleuter in een panieksituatie. De zeker zinvolle boodschap zit stijfjes verpakt in een wijs verhaal van een oudere zus die het als haar taak ziet het jongere zusje alles te leren wat zij al weet. Vertaling van een oorspronkelijk Spaanse uitgave uit 2006. De blokken tekst, in een duidelijke quasi schrijfletter, zijn onderdeel van de royaal getekende zwart belijnde waterverfillustraties, uitgewerkt in rustige zachte pasteltinten. Achter in het boek staan richtlijnen voor ouders betreffende de veiligheid van hun kind. Vierkante uitgave met gekleurde tekening van huilend kind op het kaft. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054616313

Titel Ik ben verdwaald!
Auteur Jennifer Moore-Mallinos
Secundaire auteur Marta Fàbrega ; Eva De Nef
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2010
Overige gegevens 31 p - ill - 25×25 cm
Annotatie Vert. van: Te has perdido alguna vez? - Barcelona : Gemser, cop. 2006
ISBN 9789054616313
PPN 327702249
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdwalen ; Angsten
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Angsten

Relaties/Serie

Laten we praten over...
Boek

Laten we praten over... (2008...)

vol.
Uitgeleend