Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mijn beste boek over uitgestorven dieren
Boek

Mijn beste boek over uitgestorven dieren (2010)/ Christiane Gunzi, [vert. uit het Engels: Herro Brinks]

Hoe hebben uitgestorven dieren als de dodo, dinosaurus en mammoet geleefd? Met aandacht voor nu bedreigde diersoorten als de panda. Met veel, ook paginagrote, kleurentekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een eerste kennismaking met uitgestorven dieren vanaf de IJstijd tot heden. Nadat kort is uitgelegd wat uitsterven is, komen o.a. aan bod welke dieren zijn uitgestorven, fossielen, dieren als dinosauriërs en dodo's, hoe dieren als krokodillen en haaien zich al heel lang hebben weten te handhaven, de rol van de mens en de toekomst. De veertien ongenummerde hoofdstukken worden ingeleid met een stukje algemene informatie, aangevuld met paginagrote illustraties. In dit boek zijn die kleurrijke, realistische schilderingen het belangrijkst; ze zijn duidelijk en verhelderend. Daarnaast zijn er detailillustraties, voorzien van kleine, aanvullende tekstblokken. Overzichtelijke lay-out, met veel wit, waarin de korte teksten onderhoudend zijn, maar vrij oppervlakkig. Soms wel wat lange zinnen; de druk varieert in grootte, maar is duidelijk. Voorin een inhoudsopgave, achterin een beperkte woordenlijst en een alfabetisch register. Een goed verzorgde, aantrekkelijke uitgave, onder meer te gebruiken bij spreekbeurten of werkstukken op de basisschool. Ongewijzigde herdruk. In deze serie 'Mijn eerste boek over...' verschenen al ruim 35 uitgaven. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025747886

Titel Mijn beste boek over uitgestorven dieren
Uniforme titel Uitgestorven dieren
Auteur Christiane Gunzi
Secundaire auteur Herro\ Brinks
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2010
Overige gegevens 31 p - ill - 28 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 2004 - Met reg - Vert. van: My best book of extinct animals. - London : Kingfisher, 2004
ISBN 9789025747886
PPN 325606870
Rubriekscode 590.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uitgestorven dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Uitgestorven dieren

Relaties/Serie

Mijn eerste boek over...

Mijn eerste boek over... (1998-...)

vol.
Uitgeleend