Vrolijke ponyverhalen
Boek

Vrolijke ponyverhalen (cop. 2010)/ Alexandra Fischer-Hunold, tek. van Silke Voigt ; [vert. uit het Duits: Evelyn Onink-Middelbeek]

Acht verhaaltjes over kinderen en hun pony's. Leny gaat voor het eerst met haar pony naar de hoefsmid en Joost wordt door zijn pony gered. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Een aantrekkelijk boekje met acht korte verhalen, uit de serie 'Lezen is te gek!'*. Deze verhaaltjes gaan allemaal over kinderen en hun pony's. Zo gaat Leni voor het eerst met haar pony Molly naar de hoefsmid. Wat is Leni zenuwachtig. Zal de hoefsmid Molly geen pijn doen? In een ander verhaaltje klimt de stoere Joost op een berg hooibalen. Wanneer hij in een diepe spleet valt, gaat de pony Asterix hulp halen. Op een eenvoudige manier komen er allerlei facetten aan de orde die te maken hebben met pony's en de manege. Soms vereisen de verhalen wel enige kennis. Woorden als 'voltige' en 'longe' worden niet uitgelegd. Volgens de uitgever is het boekje voor beginnende lezers, maar er staan veel vier- of meerlettergrepige woorden in die voor hen te moeilijk zijn, zoals 'verschrikkelijke', 'toelatingstest' en 'stokpaardkesclub'. De zinnen zijn overzichtelijk, en in korte regels afgedrukt. Het lettertype is vrij groot, waardoor de leesbaarheid wordt bevorderd. De kleurenillustraties zijn vrolijk en fris gekleurd. Ze passen goed bij de tekst. Het is een leuk en eenvoudig boek, terwijl de verhalen toch niet kinderachtig zijn. Voor kinderen die gek op pony's en paarden zijn. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044727517

Titel Vrolijke ponyverhalen
Auteur Alexandra Fischer-Hunold
Secundaire auteur Silke Voigt ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2010
Overige gegevens 58 p - tek - 22 cm
Annotatie Vert. van: Ponyfreundegeschichten. - Bindlach : Loewe, cop. 2006. - (LesePiraten)
ISBN 9789044727517
PPN 327998377
Genre verhalenbundel - paarden/pony's
Thematrefwoord pony's
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pony's

Relaties/Serie

Lezen is te gek!
Boek

Lezen is te gek! (2009-...)

vol.
Uitgeleend