Astro Boy
DVD

Astro Boy (cop. 2010)/ voices Freddie Highmore ... [et al.], prod. by Maryann Garger ; dir. by David Bowers

De briljante wetenschapper Tenma verliest zijn zoontje. Hij creeërt een nieuwe zoon die toch niet helemaal aan zijn verwachtingen voldoet. Zo begint Astro boy aan een nieuw leven.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans-Japans-Chinese animatiefilm uit 2009 onder regie van David Bowers. De briljante wetenschapper Tenma verliest zijn zoontje. Hij creeërt een nieuwe zoon die toch niet helemaal aan zijn verwachtingen voldoet. Zo begint Astro boy aan een nieuw leven. Het verhaal is gebaseerd op een Japanse mangastrip van Tezuka Osamu uit 1952 die in de jaren zestig ook verfilmd is als tekenfilmserie. Rian van de Molen (Algemeen Dagblad 4-2-'10) vindt de film '(...) nergens echt spannend, avontuurlijk of verrassend.' Coen van Zwol (NRC 3-2-'10) vergelijkt Astro boy met Pinokkio. '(...) niet opmerkelijk of origineel, wel competent, dynamisch en bij vlagen grappig. Alles klopt: de karakters, de robotgevechten, de vormgeving, de insidergrappen. Je vermoedt dus seriepotentieel, maar nee: de film flopte elders. Mogelijk beroert het Frankensteinthema een te tere snaar. Een vader die zijn kind wil laten demonteren: stevige kost voor de kindermatinee.' Henny Wouters (Movie2movie, i) vindt dat de film '(...) een energieke animatiefilm is voor stoere jongens, meiden en robots.' Voor kinderen vanaf circa 7 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Astro Boy
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Bowers ; Osamu Tezuka
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, cop. 2010
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlands, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op het originele stripverhaal van Osamu Tezuka - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten etc. : Summit, cop. 2009
PPN 328427330
Taal Nederlands