Het huis van de zeemeerminnen
Boek

Het huis van de zeemeerminnen (cop. 2010)/ Prunella Bat, [ill.: Marco Albiero ... et al. ; vert. uit het Italiaans: Sandra Verhulst ; red.: Catalina Steenkoop]

Milla en Sugar zijn op vakantie op een camping voor het Andere Volk. Hun nieuwe vriendin, zeemeermin Nina, roept hun hulp in. Twee afgezanten van het Duistere Volk willen de krachten van de zeemeerminnen roven. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De 10-jarige Milla (een vriendelijke heks) en haar vriendin Sugar (een fee) gaan naar een camping, speciaal voor het Andere Volk. Daar wordt door een zeemeermin hun hulp gevraagd om te voorkomen dat het Duistere Volk de zeemeerminnen alle krachten ontneemt. Vijfde, onafhankelijk te lezen deel uit de serie 'Milla & Sugar'*, waarin het heksje en het feetje hun krachten samenbundelen en het geheim van Reginald ontdekken. Redelijk vlot geschreven verhaal met af en toe een moeilijk woord (palissade) en wat hoogdravend taalgebruik (reuze geamuseerd). Het spraakgebrek van de Hamster (r = v, haav=haar) en de Duitse Frau Gretel (f = v, fan=van) worden geschreven zoals uitgesproken, wat verwarrend kan werken. Kleurige, gedetailleerde, cartoonachtige illustraties in verschillend formaat. Voor en achterin 'portretten' van de hoofdfiguren uit de serie en een introductie over Milla, Sugar en het Andere Volk. Achterin info over zeemeerminnen, risico's van de zon, slank zijn en katten en een korte biografie van de schrijfster. Aantrekkelijk voor meiden vanaf ca. 8 jaar, met name door het glitteromslag.

Specificaties

Nederlands | 9789054615187

Titel Het huis van de zeemeerminnen
Auteur Prunella Bat
Secundaire auteur Marco Albiero ; Sandra Verhulst ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2010
Overige gegevens 133 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: La casa delle sirene. - Casale Monferrato : Piemme, 2006. - (Milla & Sugar)
ISBN 9789054615187
PPN 328616664
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Vakanties ; Diefstallen
Taal Nederlands