Hens up!
Boek

Hens up! (cop. 2010)/ Rindert Kromhout, met ill. van Georgien Overwater en Jan Jutte

Bundeling van vier verhalen over stoere kinderen die door hun gedrag in de problemen komen. Zoals Bart, die op zijn eigen verjaardag zo goed voor boef speelt, dat alle visite ervandoor gaat. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundel van vier eerder verschenen verhalen. In het eerste en laatste verhaal is Bart, een jongen met een grote fantasie de hoofdpersoon. In 'Hens up' speelt Bart zo overtuigend voor boef, dat zijn verjaarsvisite het huis ontvlucht. In 'Oorlog op de achterbank' speelt hij uren met zijn speelgoedsoldaatjes op de achterbank van de auto tijdens een eindeloze autorit naar het strand. In 'Vrouwen sjouwen' probeert Jaap via een wedstrijd zijn gescheiden ouders met elkaar te verzoenen. In 'Rita Ramp' gaat alles wat Rita aanraakt kapot. Niemand wil met haar omgaan tot zij een autosloper ontmoet. Kenmerkend in de verhalen is een dosis stoerheid met een gevoelig trekje. 'Hens up' is daarin het sterkste verhaal. Het kreeg in 1990 de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De situatie is dicht bij de kinderwerkelijkheid en het verhaal wordt op humorvolle wijze verteld. Dit is bij de andere verhalen wat minder. De stoere zwart-wittekeningen in verhaal twee en drie zijn totaal anders dan de subtiele eveneens zwart-witte illustraties bij verhaal één en vier. Het zinsgebruik is goed afgestemd op het leesniveau van kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025856601

Titel Hens up!
Uniforme titel De grote wedstrijd vrouwen sjouwen Rita Ramp Oorlog op de achterbank
Auteur Rindert Kromhout
Secundaire auteur Georgien Overwater
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Leopold, cop. 2010
Overige gegevens 136 p - ill - 23 cm
Annotatie Bevat: Hens up! / met ill. van Georgien Overwater. - Oorspr. uitg. met ill. van Annemarie Haeringen: Tilburg : Zwijsen, 1989. - (Bizon boek) ; De grote wedstrijd vrouwen sjouwen / met ill. van Jan Jutte. - Oorspr. uitg.: Tilburg : Zwijsen, 2000. - (Bizon boek) ; Rita Ramp / met ill. van Jan Jutte. - Oorspr. uitg.: Tilburg : Zwijsen, 1996. - (Salto) ; Oorlog op de achterbank / met ill. van Georgien Overwater. - Oorspr. uitg.: Tilburg : Zwijsen, 1997. - (Salto)
ISBN 9789025856601
PPN 325830584
Taal Nederlands