Noord-Amerika en Canada
Boek

Noord-Amerika en Canada (cop. 2010)/ [auteurs: Patrick Brauns ... et al., vert. uit het Duits: Akkie de Jong/Vitataal ; red.: Vitataal]

Geografie, geschiedenis en cultuur van Noord-Amerika.

Recensie

Deel van een geografische reeks over Noord-Amerika. Naast Canada en de Verenigde Staten zijn dat de eilanden(groepen) Bermuda, de Bahama's, Turks en Caicos en in de Atlantische Oceaan Ascension en Gough. De grote landen worden het meest uitgebreid beschreven, waarin onder meer geschiedenis, cultuur, politiek, economie en landschap aan de orde komen. Deze informatie wordt aangevuld met satellietfoto's, fotocollages en op gekleurde pagina's uitgelichte thema's zoals werelderfgoed (bijvoorbeeld de binnenstad van Quèbec), nationale parken, indiaanse cultuur, jazz etc. In de marges vindt men locatiekaartjes met feitelijke geografische gegevens. Vele foto's in kleur en zwart-wit geven een nadere indruk van dit continent. Een register helpt bij het vinden van genoemde plaatsen in deze uitgave, die een goede geografische indruk van dit werelddeel geeft.

Specificaties

Nederlands | 9789064079184

Titel Noord-Amerika en Canada
Secundaire auteur Patrick Brauns ; Akkie de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : The Reader's Digest, cop. 2010
Overige gegevens 160 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Nordamerika. - Stuttgart [etc.] : Reader's Digest Deutschland, cop. 2008. - (Die Welt entdecken, die Welt erleben)
ISBN 9789064079184
PPN 328566594
Rubriekscode Amerika 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bermuda
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Amerika (Noord-Amerika)

Relaties/Serie

Onze wereld
Boek

Onze wereld (2010-...)

vol.
Uitgeleend