Pretty little liars
Boek

Pretty little liars omnibus ([2010])/ Sara Shepard, [vert. uit het Engels]

Aria, Emily, Spencer en Hanna zijn schoolvriendinnen met geheimen. De vijfde vriendin, Alison, is drie jaar geleden verdwenen. Dan ontvangen de vier meiden sms'jes van ene 'A'. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Bundeling van de eerder apart verschenen eerste twee delen van de vijfdelige serie 'Pretty little liars'*. In Rosewood viert tussen de luxe auto's, de villa's en de perfect bijgehouden hagen, het geroddel hoogtij. Iedereen heeft wel iets te verbergen. En dat geldt zeker voor Aria, Emily, Spencer en Hanna, een groepje middelbareschoolvriendinnen. Aria heeft een relatie met haar leraar Engels, Emily zoent met een meisje, Spencer is verliefd op het vriendje van haar zus en Hanna wil niets liever dan mooi blijven. En dan is er nog hun gezamenlijke geheim dat niemand anders kent. Alison, hun beste vriendin, is drie jaar geleden na een ruzie tijdens een slaapfeestje verdwenen. Als de meisjes op een dag berichtjes ontvangen van ene 'A', die van alles van de meiden weet, dingen die alleen zijzelf weten en Alison, vragen ze zich meteen af of de afzender ook Alison zou kunnen zijn. De meisjes worden er bang van. Geheimen komen uit. Wie vertelt ze? Door een per hoofdstuk wisselend perspectief leert de lezer het verhaal vanuit verschillende invalshoeken kennen en daarmee ook de personages. De hele setting is typisch Amerikaans en doet denken aan een jongere versie van de soapserie 'Desperate Houswives'. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044327465

Titel Pretty little liars : omnibus
Uniforme titel Mooie meisjes hebben soms gruwelijke geheimen... Zijn je beste vriendinnen te vertrouwen?
Auteur Sara Shepard
Secundaire auteur Sabine Mutsaers ; Karien Gommers
Type materiaal Boek
Uitgave Vianen [etc.] : The House of Books, [2010]
Overige gegevens 479 p - 22 cm
Annotatie Bevat: Mooie meisjes hebben soms gruwelijke geheimen... / [vert.: Sabine Mutsaers]. - Vert. van: Pretty little liars. - HarperCollins, 2007. - Oorspr. Nederlandse uitg.: 2007 ; Zijn je beste vriendinnen te vertrouwen? / [vert.: Karien Gommers ... et al.]. - Vert. van: Flawless. - HarperCollins, 2007. - Oorpr. Nederlandse uitg.: 2007
ISBN 9789044327465
PPN 32579281X
Thematrefwoord Vriendschap
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vriendschap

Relaties/Serie

Pretty little liars
Boek

Pretty little liars (2007-...)

vol. 1 en 2
Uitgeleend
Sara Shepard