Zoon van Hamas
Boek

Zoon van Hamas waargebeurd verhaal van terreur, verraad, politieke intriges en onmogelijke keuzes (cop. 2010)/ Mosab Hassan Yousef, met Ron Brackin ; [vert. uit het Engels: Linda Schouwstra]

Autobiografie van een Palestijnse man, zoon van een van de oprichters van Hamas, die besloot mee te werken met de Israëliërs om terreurdaden te voorkomen en zich bekeerde tot het christendom.

Recensie

De vader van de auteur was medeoprichter van Hamas. Als oudste zoon kreeg hij de codenaam 'Groene Prins' naar het groen van de Hamasvlag. Eens voor wapenbezit gearresteerd, werd hij door de Israëlische geheime dienst met succes benaderd. Jarenlang werkte hij met grote ijver van harte mee aan onder meer het voorkomen van zelfmoordacties. Intussen bekeerde hij zich tot het christelijke geloof, getroffen door Jezus' woord 'Heb uw vijanden lief'. Schokkende, soms ontroerende informatieve verhalen worden verteld over acties, waarvan mede door zijn 'intelligentie' eigen vrienden het slachtoffer worden. Hij ervaart dat God met hem is in zijn werk en hij gebruikt dan ook Bijbelteksten om dat te bevestigen. Hij ziet Israël de leidende rol te spelen in de mondiale oorlog tegen het terrorisme. De 'heilige oorlog' djihad schetst hij als de hoogste trede van de islam, die zich tussen 1517 en 1923 vanuit de uitvalsbasis Turkije over drie continenten zou hebben verspreid. Toch noemt hij zijn vader een van de vroomste moslims die hij ooit heeft gekend. Hij leeft nu om veiligheidsredenen op een verborgen plaats in de Verenigde Staten. Een schrijnend document humain over een verscheurde samenleving, dat echter niet gelezen moet worden als een politieke analyse.

Specificaties

Nederlands | 9789043518123

Titel Zoon van Hamas : waargebeurd verhaal van terreur, verraad, politieke intriges en onmogelijke keuzes
Auteur Mosab Hassan Yousef
Secundaire auteur Ron Brackin ; Linda Schouwstra
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Kok, cop. 2010
Overige gegevens 263 p - krt - 23 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Son of Hamas. - Saltriver, cop. 2010
ISBN 9789043518123
PPN 324168306
Rubriekscode 399.62
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waargebeurd
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Spionage