De zaak van de ondraaglijke stank
Boek

De zaak van de ondraaglijke stank (cop. 2010)/ David Keane, [vert. uit het Engels: Emmy Middelbeek ; ill.: David J. Keane]

Joe Sherlock (ik-figuur) is speurder in hart en nieren. Mevrouw Depeuter vraagt Joe om het mysterie van de hondendrollen in haar voortuin op te lossen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Dat Joe de bijnaam Sherlock draagt, is niet toevallig; net als zijn grote held Sherlock Holmes is hij een speurder in hart en nieren. In dit tweede deel uit de serie 'De avonturen van Joe Sherlock'* wordt hij door mevrouw Depeuter gevraagd het mysterie van de hondendrollen in haar voortuin op te lossen. Met tien euro in het vooruitzicht doet Joe er alles aan om dit mysterie voor etenstijd op te lossen. In 24 korte hoofdstukken maakt Joe de lezer deelgenoot van zijn soms best wel gênante belevenissen; buitengesloten worden met een kleuterachtige onderbroek aan, terwijl ook nog een meisje van je klas voorbijkomt, bezorgt de lezer plaatsvervangende schaamte! In dit bijzonder grappige verhaal maakt de lezer tegelijkertijd kennis met de conventies van het detective-genre als met het spel dat de auteur ermee speelt. Joes werk is levensgevaarlijk, al komen er geen wapens aan te pas. De ontknoping is wellicht iets te voor de hand liggend, maar, zegt Joe, elke zaak heeft zo zijn eigen beloop. Met veel stripachtige, grappige illustraties in zwart-wit die het hilarische van het verhaal benadrukken. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002238543

Titel De zaak van de ondraaglijke stank
Auteur David Keane
Secundaire auteur Emmy Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, cop. 2010 - [Brussel] : Ketnet
Overige gegevens 108 p - ill - 20 cm
Annotatie Omslagtitel - Vert. van: The neighborhood stink. - New York [etc.] : HarperCollins, 2006. - (Joe Sherlock, kid detective ; case 000002)
ISBN 9789002238543
PPN 328603457
Genre detectiveroman - humoristische roman
Taal Nederlands