Het mysterie van het spookschuurtje
Boek

Het mysterie van het spookschuurtje (cop. 2010)/ David Keane, [vert. uit het Engels: Emmy Middelbeek ; ill.: David J. Keane]

Er gebeuren 's avonds vreemde en onverklaarbare dingen in de Bakkersstraat. Joe Sherlock (ik-figuur) wordt ingeschakeld. Maar is Joe wel dapper genoeg om deze zaak op te lossen? Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De jonge hoofdpersoon Joe uit Kipdorp waant zich privédetective en modelleert zich daarbij graag aan zijn grote voorbeeld Sherlock Holmes. In dit eerste avontuur in de reeks 'De avonturen van Joe Sherlock'* heeft buurman Knop last van enge geluiden in zijn schuur en nog wat andere vreemde zaken. Hij huurt Joe in om daar wat aan te doen. Hoewel hij probeert om cool en zelfverzekerd over te komen, is Joe echter al bang van niets en struikelt door allerlei situaties heen. Daardoor is hij vaker met zichzelf bezig dan met het speurwerk. Joes 7-jarige zusje Flore blijkt intussen verstandiger dan hij en moet Joe meerdere keren te hulp schieten. Deze elementen zorgen voor vele vreemde voorvallen en chaotische situaties die ook kinderen die niet zo van lezen houden, zullen aanspreken. Absurdistisch en droogkomisch geschreven ik-verhaal vol beeldend en bewust overdreven taalgebruik. De gehanteerde spreektaal zorgt voor een vlotte stijl, maar de zinnen zijn soms wat lang. De laagdrempeligheid wordt verder versterkt door de beperkte hoeveelheid tekst per pagina, het grote lettertype en de vele stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002238536

Titel Het mysterie van het spookschuurtje
Auteur David Keane
Secundaire auteur Emmy Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, cop. 2010 - [Brussel] : Ketnet
Overige gegevens 123 p - ill - 20 cm
Annotatie Omslagtitel - Vert. van: The haunted toolshed. - New York [etc.] : HarperCollins, 2006. - (Joe Sherlock, kid detective ; case 000001)
ISBN 9789002238536
PPN 328602779
Genre detectiveroman - humoristische roman
Taal Nederlands