Prinsessen zijn niet perfect
Boek

Prinsessen zijn niet perfect (cop. 2010)/ Kate Lum, met ill. van Sue Hellard ; [vert. uit het Engels en tekstbew.: Joukje Akveld]

In het rozenpaleis aan zee wonen drie prinsessen: Emma bakt taarten, Julia timmert en Sophie tuiniert. Op een dag hebben ze er genoeg van. Ze ruilen en gaan elkaars werk doen. Prentenboek met fijne waterverfpentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Prentenboek met een sprookjesachtig verhaal over drie prinsessen, die alledrie hun speciale deskundigheid hebben: bakken, timmeren en tuinieren. Op een bepaald moment hebben ze genoeg van altijd maar hetzelfde doen. Ze ruilen en doen elkaars werk in de voorbereiding voor het zomerfeest voor honderd kinderen. Op een van de tekeningen is goed te zien, dat dat niet helemaal gelukt is, en als ze die nacht niet kunnen slapen, gaan ze 'zonder het van elkaar te weten' lekker even aan de gang met hun eigen specialiteit. Met een knipoog naar de prinsessentrend in boeken voor kleine meisjes is een pedagogisch gegeven op een humoristische manier uitgewerkt. De fris ingekleurde pentekeningen bevatten grappige details die niet in de tekst staan. Vertaald uit het Engels: 'Princesses are not perfect'*. Leuk kijk- en voorleesboek met een stimulerende boodschap voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026128097

Titel Prinsessen zijn niet perfect
Auteur Kate Lum
Secundaire auteur Sue Hellard ; Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : De Fontein, cop. 2010
Overige gegevens [24] p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: Princesses are not perfect. - London [etc.] : Bloomsbury, 2010
ISBN 9789026128097
PPN 325812721
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen
Taal Nederlands