Jij en ik en mijn rode fiets
Boek

Jij en ik en mijn rode fiets (2010)/ Marit Törnqvist, versjes van Jujja Wieslander ; bew. [uit het Zweeds] door Hans en Monique Hagen

Ruim twintig gedichten of versjes over ondermeer spelen, bang zijn, ziek zijn en leren fietsen. Met paginagrote sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Illustratrice Marit Törnqvist verzamelde 23 gedichten/liedjes van de in Zweden populaire schrijfster Jujja Wieslander. Voor het Nederlandse taalgebied werden ze tot versjes bewerkt door het bekende schrijversechtpaar Monique en Hans Hagen. Inhoudelijk zijn de versjes toegespitst op de leefwereld van jonge kinderen: samen spelen, ziek zijn, bang zijn, enz. Mooi ritmisch met een verfijnd klankspel, fantasierijk en toegankelijk. Rijm is op onnadrukkelijke wijze ingepast. Geen hoofdletters en interpunctie. De illustraties zijn ware schilderijtjes waarbij de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Haast ontbreekt. De sfeervolle prenten passen uitstekend bij de inhoud van elk afzonderlijk vers. De titel van de bundel komt voor in één van de verzen. Dit stevig gebonden boek met gele linnen band is een geslaagde combinatie van een poëzie-prentenboek. De bewerkers en illustratrice werkten eerder al samen met als uitkomst het wonderschone 'Jij bent de liefste'* (2003, 10e druk). Er zijn boeken waarin je wilt blijven kijken, dit is er zo een. Op de gelijknamige cd** zijn de gedichten op muziek gezet. Genieten voor jonge kinderen vanaf ca. 3 jaar en zij die dit juweeltje mogen voordragen.

Specificaties

Nederlands | 9789045111308

Titel Jij en ik en mijn rode fiets
Auteur Marit Törnqvist
Secundaire auteur Jujja Wieslander ; Hans Hagen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Querido, 2010
Overige gegevens [50] p - ill - 24 cm
Annotatie Oorspr. Zweedse uitg.: 2010
ISBN 9789045111308
PPN 325857997
Rubriekscode Zweeds 875
Taal Nederlands
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord TrnqvistTörnqvist