De waarheid achter de vuurwerkramp
Boek

De waarheid achter de vuurwerkramp (cop. 2010)/ Simon Vuyk

Bevindingen van de misdaad- en onderzoeksjournalist over de ware toedracht van de vuurwerkramp in Enschede op 13 mei 2000.

Recensie

De ontploffing van de vuurwerkfabriek SE Fireworks te Enschede op 13 mei 2000 heeft vele doden, gewonden en groot persoonlijk leed tot gevolg gehad. Een woonwijk werd weggevaagd en de ramp heeft tot spraakmakende justitiële acties geleid. De auteur van dit boek, criminoloog en misdaadjournalist uit de wereld van televisie en schrijvende pers, maakt in dit boek duidelijk dat de overheid (in het bijzonder justitie) veel zaken rondom deze ramp niet of niet goed heeft onderzocht. Het helder geschreven boek komt tot de conclusie dat, in afwijking van het officiële standpunt van politie en justitie, de brand niet met opzet is gesticht. Daarbij wordt uit de doeken gedaan dat er personen bij de ramp betrokken zijn die er belang bij hadden iets te verbergen. Het boek, dat een helder inzicht geeft in tal van relevante feiten, onthult nieuwe zaken, onder meer aan de hand van het politiedossier. Er is, aldus de auteur, sprake van een ongekend grote doofpotaffaire. Goed gedocumenteerd boek, geïllustreerd met diverse foto's en plattegronden in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789026128240

Titel De waarheid achter de vuurwerkramp
Auteur Simon Vuyk
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : De Fontein, cop. 2010
Overige gegevens 237 p - ill - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Alle feiten en nieuwe onthullingen rondom een van de grootste doofpotaffaires aller tijden
ISBN 9789026128240
PPN 325753873
Rubriekscode 614.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vuurwerk; Rampen; Enschede
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Rampen