Patrick Carmans De Crossbones
Boek

Patrick Carmans De Crossbones (cop. 2010)/ [ill. Joshua Pease, vert. uit het Engels Michèle Bernard]

Ryan (15) en Sarah stuiten op het mysterie rond een oude baggermachine. Is er goud gevonden? Wie heeft de moorden gepleegd? Ryan beschrijft alles in zijn dagboek, de filmpjes van Sarah zijn op internet te zien. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

De zoektocht van de 15-jarige Ryan en zijn vriendin Sarah naar de baggermachine draait om drie vragen: Is er goud gevonden en waar is dat dan? Wie zijn er verantwoordelijk voor de moorden die gepleegd zijn? Wat wil het geheime genootschap? Het boek is een vervolg op 'Ryans dagboek'*, het eerste deel uit de serie 'Skeleton Creek'. Het tweetal moet ook hier in het geheim handelen en dat is niet zonder gevaar. Ryan, die een gebroken been heeft opgelopen bij een eerdere poging de baggermachine te onderzoeken, moet machteloos toezien maar beschrijft alles in zijn dagboek. Het verhaal bestaat uit dagboeknotities, e-mails van Sarah en uit filmpjes op internet. De structuur is daardoor fragmentarisch en de lezer wordt uitgenodigd het geheel zelf in te vullen. Het eind wordt bepaald door de Amerikaanse herkomst. De lay-out is fris en speels door de zwart-wittekeningen. De filmpjes suggereren een bepaalde realiteit en die toevoeging is noodzakelijk en waardevol. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789049924096

Titel Patrick Carmans De Crossbones
Uniforme titel De Crossbones
Auteur Patrick Carman
Secundaire auteur Joshua Pease ; Michèle Bernard
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Pimento, cop. 2010
Overige gegevens 207 p - ill - 22 cm
Annotatie Omslagtitel: De Crossbones - Vert. van: Ghost in the machine : Ryan's journal. - New York : Scholastic, 2009. - (Skeleton Creek ; b. 2)
ISBN 9789049924096
PPN 32566580X
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Dagboeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dagboeken

Relaties/Serie

Skeleton Creek
Boek

Skeleton Creek (cop. 2009-...)

vol. 2
Uitgeleend
Patrick Carman