Kolyma
Dwarsligger

Kolyma (2010)/ Tom Rob Smith, vert. [uit het Engels] door Irving Pardoen

Na de dood van Stalin schrijft Chroesjtsjov een brief waarin hij verklaart dat er fouten zijn begaan en onschuldige mensen zijn veroordeeld, hetgeen een opstand van de slachtoffers veroorzaakt.

Recensie

Na de dood van Stalin schrijft Chroesjtsjov een brief waarin hij verklaart dat er fouten zijn begaan en onschuldige mensen zijn veroordeeld. Dit zorgt voor een opstand bij slachtoffers die wraak willen nemen op degenen die schuldig zijn aan hun gevangenschap en martelingen. Geheim agent Leo wordt gedwongen een gevangene te bevrijden uit de goelag. Daar wordt hij herkend en net zo behandeld als degenen die door hem gearresteerd zijn. Deze beklemmende en zeer spannende thriller geeft een indringend beeld van het leven in de Sovjet-Unie in 1956. Mensen moeten keuzes maken die altijd verkeerd zijn en niemand is te vertrouwen. Het verhaal speelt in Moskou, Boedapest en in de ijskoude gevangenkampen in Siberië. Een spannend verhaal, met veel gruwelijke passages over de helse omstandigheden in de kampen. Een absoluut geweldige roman, uitstekende karakterbeschrijvingen een subliem plot. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug zich horizontaal halverwege de bladspiegel bevindt. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049800413

Titel Kolyma
Auteur Tom Rob Smith
Secundaire auteur Irving Pardoen
Type materiaal Dwarsligger
Editie 5e dr;
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger, 2010
Overige gegevens 757 p - 12 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Ambo/Anthos - 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Anthos, 2009 - Met lit. opg - Vert. van: The secret speech. - London [etc.] : Simon & Schuster, cop. 2009
ISBN 9789049800413
PPN 327994177
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 49
Uitgeleend