Steken en beten
Boek

Steken en beten (cop. 2010)/ Elaine Landau, [vert. uit het Engels Karin Beneken Kolmer ; tekstcontrole: Leslie L. Barton]

Waarom bijten honden en steken insecten en wat moet je dan doen? Met tips om het te voorkomen en kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er bestaan veel informatieve jeugdboeken over insecten. Maar dit boek richt zich echt alleen op steken en beten. Niet alleen van bijen en wespen, maar ook van honden en haaien. Het bevat globale informatie waarom dieren bijten of steken. Ook staat summier en soms wat belerend beschreven hoe je kunt voorkomen dat je gestoken wordt en wat je moet doen als het toch gebeurt. Vijf ongenummerde hoofdstukken. Veel illustratieve kleurenfoto's. Frisse opmaak. Duidelijk lettertype. Voorzien van een zeer beknopte woordenlijst met acht woorden, verwijzing naar drie Nederlandstalige websites en twee boeken van dezelfde uitgever. Goed register; registerwoorden zijn in de tekst vetgedrukt. Geschikt basismateriaal voor een spreekbeurt of werkstuk. De Engelse Landau schreef vele jeugdboeken over gezondheid en wetenschap. De serie 'Naar de dokter'*, waarin dit boek verschijnt, is de eerste van haar hand die in het Nederlands is vertaald. Voor de jeugd is dit waarschijnlijk het enige jeugdboek over dieren- en insectenbeten. Voor volwassenen verscheen in 2007 'Beten en steken' door W. Takken. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055664962

Titel Steken en beten
Auteur Elaine Landau
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Leslie L. Barton
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Bites and stings. - Marshall Cavendish Benchmark, cop. 2009
ISBN 9789055664962
PPN 328588164
Rubriekscode 605.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dierenbeten
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Wonden

Relaties/Serie

Naar de dokter?
Boek

Naar de dokter? (2010-...)

vol.
Uitgeleend
Elaine Landau