Builen, blauwe plekken en schrammen
Boek

Builen, blauwe plekken en schrammen (cop. 2010)/ Elaine Landau, [vert. uit het Engels Karin Beneken Kolmer ; tekstcontrole: Leslie L. Barton]

Wat gebeurt er als je je huid beschadigt en wat moet je doen? Met tips om het te voorkomen en kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op het eerste gezicht een aardig handzaam en uitnodigend boekje gericht op spelende kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Als je het boekje nader bekijkt is de informatie erg beperkt: blauwe plekken en builen en een geschramde huid zijn de hoofdzaken die aan de orde komen en die dan ook meteen bijna de helft van de totaal twintig bladzijden vullen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan gezond eten met het accent op de aanwezige vitaminen in het eten en uiteraard komt nog even de preventie bij het spelen om de hoek kijken. De tekst over vitaminen zal de beoogde doelgroep niet erg aanspreken. Bij de eerste hulp aan de blauwe plek of buil wordt een overdreven lange koelperiode aanbevolen ("elk uur ongeveer 20 tot 30 minuten gedurende 24 uur") en bovendien geeft een flinke afbeelding op bladzijde 12 een eerder beschreven handeling (nooit koelen met een ijszak op de blote huid) foutief weer! Maakt deel uit van de nieuwe serie 'Naar de dokter?'*. Een uitgave met beperkingen en gebreken. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055664979

Titel Builen, blauwe plekken en schrammen
Auteur Elaine Landau
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Leslie L. Barton
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Bumps, bruises and scrapes. - Marshall Cavendish Benchmark, cop. 2009
ISBN 9789055664979
PPN 328587931
Rubriekscode 614.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verwondingen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Wonden

Relaties/Serie

Naar de dokter?
Boek

Naar de dokter? (2010-...)

vol.
Uitgeleend
Elaine Landau