Avonturen van Baron von Münchhausen
Boek

Avonturen van Baron von Münchhausen (cop. 2010)/ [Raspe en Bürger], vert. en bew. door Nicolaas Matsier ; [ill. Marit Tornqvist ... et al.]

Achttien korte verhalen over de fantasievolle avonturen die Baron von Münchhausen tijdens zijn verblijf in Rusland en tijdens de strijd tegen de Turken heeft beleefd. Met illustraties van achttien Nederlandse illustratoren. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Selectie van bijzondere, uitermate fantasierijke verhalen uit de klassieker over de avonturen van de Baron von Münchhausen (oorspronkelijk uit 1785). De keuze betreft vooral fragmenten van de belevenissen tijdens het verblijf van de baron in Rusland en tijdens zijn strijd tegen de Turken. In veel verhalen spelen dieren een belangrijke rol. De verhalen zijn inhoudelijk niet bedoeld voor al te jonge kinderen, maar zullen iets oudere kinderen (en zeker ook volwassenen) zeer aanspreken. De vertaling (en bewerking) door Nicolaas Matsier is van ongekende kwaliteit en een heerlijkheid om te lezen. Bij elk van de achttien verhalen (nooit meer dan één pagina lang) heeft een andere illustrator een passende, sfeervolle en vaak ook humoristische tekening gemaakt. Hierdoor is een schitterend boek ontstaan met beelden van de beste illustratoren die Nederland kent en biedt het ook een caleidoscoop aan illustratietechnieken. Aan de vormgeving is veel aandacht besteed, waardoor een briljant geheel is ontstaan met een uitermate aantrekkelijke omslag. Van dit soort boeken moeten er veel meer verschijnen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089670540

Titel Avonturen van Baron von Münchhausen
Auteur R.E. Raspe
Secundaire auteur Gottfried August Bürger ; Nicolaas Matsier ; Marit Törnqvist
Type materiaal Boek
Uitgave Hoorn : Hoogland & Van Klaveren, cop. 2010
Overige gegevens 48 p - ill - 27 cm
ISBN 9789089670540
PPN 325550565
Genre avonturenroman - verhalenbundel
Taal Nederlands