De grote Kluitman kinderatlas van Nederland
Boek

De grote Kluitman kinderatlas van Nederland (cop. 2010)/ [concept, tekst: Fundamentaal communicatie/educatie, fotogr.: Elenea ; cartogr.: Van Dijk, vormgeving & kartografie ; ill.: Ontwerp/tekenburo bb]

Aan de hand van kaarten en illustraties in kleur wordt verteld over Nederland vroeger en nu en de mensen die er wonen; ook de provincies komen aan de orde. Vanaf ca. 8 tot 11 jaar.

Recensie

Mooi uitgevoerde atlas voor jonge kinderen met hoofdstukken over de plaats van Nederland in de wereld, Nederland staatkundig, Nederland overzee, Nederland en haar bevolking, Nederland vroeger en nu. Naast genuanceerde teksten bevat deze uitgave duidelijke geografische kaarten, tabellen en mooie foto's. Daarna volgen in hoofdstukken van telkens twee bladzijden de twaalf provincies: rond een duidelijke topografische kaart met een overzichtelijke hoeveelheid gegevens staan blokjes tekst over specifieke onderwerpen (voor Zuid-Holland zijn dat 'Rotterdamse haven', 'Den Haag', 'Westland', en 'Kinderdijk'), een paar weetjes (containers, tomaten), en bijpassende afbeeldingen. Bij elke provincie staat bovendien een foto van twee kinderen die de provincie bezoeken en er samen in tekstballonnetjes over praten. Bevat duidelijke instructies over het gebruik van de atlas. Met topografisch register en een trefwoordregister. Voor meer info wordt verwezen naar www.kluitman.nl/atlas, die doorverwijst naar andere sites. Waardevolle aanwinst voor kinderen van ca. 8 tot 11 jaar, en voor basisscholen!

Specificaties

Nederlands | 9789020691474

Titel De grote Kluitman kinderatlas van Nederland
Instelling /Fundamentaal communicatie ; /Van Dijk vormgeving & kartografie
Type materiaal Boek
Editie [1e dr.];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, cop. 2010
Overige gegevens 56 p - ill., krt - 32 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9789020691474
PPN 327501413
Rubriekscode 980.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Atlassen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Atlassen