Dat is toch duidelijk?
Boek

Dat is toch duidelijk? een businessroman over retail (2010)/ Eliyahu M. Goldratt, Ilan Eshkoli, Joe BrownLeer, [vert. uit het Engels: Hugo Kuipers]

De bedrijfsleider van een slechtlopend filiaal van een grote winkelketen tracht een aantal verbeteringen door te voeren.

Recensie

Deze business-roman beschrijft hoe Paul White een groot winkelfiliaal in de plaats Boca Raton in Florida runt dat onderdeel is van de Hannah-winkelketen. Zijn vrouw is inkoopmanager op het hoofdkantoor en de aangewezen persoon om de algehele leiding van haar vader over te nemen. Het gaat niet goed met het filiaal en de cijfers verslechteren. Paul begint geïnspireerd door allerlei gebeurtenissen en bronnen veranderingen door te voeren. Als ze blijken te werken zijn ze vaak erg eenvoudig en willen de medewerkers de nieuwe werkwijze graag overnemen. Dat het dan gaat om verbeteringen, 'dat is toch duidelijk'. Vanuit de holding komt zijn vrouw ook met initiatieven en dat geeft een fraai beeld over de keten. Goldratt is een managementgoeroe en grondlegger van de 'Theory of Constraints' welke beschreven is in zijn business-roman 'Het doel'. Dit boek is gericht op managers in de retail, studenten op hbo-niveau en mensen die eens willen weten wat er komt kijken bij het runnen van een superstore. Managementtheorie op een toegankelijke manier aangereikt.

Specificaties

Nederlands | 9789049104313

Titel Dat is toch duidelijk? : een businessroman over retail
Auteur E.M. Goldratt
Secundaire auteur Hugo Kuipers ; Ilan Eshkoli ; Joe BrownLeer
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Houten [etc.] : Spectrum, 2010
Overige gegevens 189 p - 23 cm
Annotatie Vert. van: Isn't it obvious? - Cop. 2010
ISBN 9789049104313
PPN 325795355
Thematrefwoord Zakenleven
Taal Nederlands