De invasie van de megamonsters
Boek

De invasie van de megamonsters (cop. 2010)/ Geronimo Stilton, [vert. uit het Italiaans: Loes Randazzo ; ill.: Giuseppe Facciotto ... et al.]

Een bende rioolratten wil de macht in Ratstad overnemen. Met een vergroter maken ze van kleine dieren megamonsters die alles op hun weg vermorzelen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Na het eerste deel uit de serie 'Superhelden'*, slaat de bende rioolratten onder leiding van Blacky Bon Bon opnieuw toe met als doel de macht over Ratstad over te nemen. Hiertoe zetten ze een 'vergroter' in waarmee insecten en kleine dieren als een libel en rivierkreeft buitenproportionele afmetingen krijgen en alles op hun weg vermorzelen. En dat is nog niet alles: ook het televisiesterretje Tilly Trots en haar 10-jarige broertje Theo worden ontvoerd om hen voor hun karretje te spannen. Tijd voor de Superspeurders om in actie te komen. De uitgave lijkt op een Jetix animatie in boekvorm. Soms vervangen de tekenfilmachtige, gestileerde illustraties de tekst volledig en lees je een paar bladzijden strip. De typografische effecten (gekleurde woorden extra groot of niet lineair, kleine tekeningetjes tussen de tekst) geven dynamiek (en een erg onrustige bladspiegel). Zoveelste uitgave uit de stal van Geronimo Stilton die zijn weg wel zal vinden bij een groot publiek, ook bij de niet zo grage lezers. Voorin worden de hoofdfiguren voorgesteld; achterin een inhoudsopgave en een lijst met eerder verschenen titels/series. Serie-omslag. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085921240

Titel De invasie van de megamonsters
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Loes Randazzo ; Giuseppe Facciotto ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, cop. 2010 - Mechelen : Baeckens Books
Overige gegevens 187 p - ill - 20 cm
Annotatie Gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Vert. van: L'invasione dei mostri giganti. - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2009. - (Supereroi)
ISBN 9789085921240
PPN 326085548
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Helden ; Monsters
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Helden ; Monsters

Relaties/Serie

Superhelden
Boek

Superhelden (2010-...)

vol. 2
Uitgeleend
Geronimo Stilton