De supermarkt
Boek

De supermarkt (2010)/ Marian van Gog, tek.: Saskia van Gerven ; [red. Marian van Gog ... et al. ; foto's Frank Broekhuizen]

De supermarkt is een grote winkel waar je van alles kunt kopen. En hoe komen al die spullen in de winkel en wie werken er? Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel over de supermarkt uit de serie 'Kijkdoos', een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. In vogelvlucht komen aan de orde: wat is een supermarkt, wat koop je in de supermarkt, zelfbediening, aanbiedingen, lege flessen terugbrengen, betalen aan de kassa, bevoorrading en werken in de supermarkt. Het onderwerp wordt ingeleid met een kleurentekening over een dubbele pagina, geschikt als kijk- en gespreksstof. Daarna is steeds op de linkerpagina een paginagrote kleurenfoto opgenomen, omringd door een pastelkleurig kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter, om voor te lezen aan kleuters. Op de rechterpagina bevinden zich actietekeningen en een moeilijkere tekst met wat meer informatie in een vrij grote schreefloze letter, geschikt voor basisschoolkinderen om zelf te lezen. Beide teksten zijn gesteld in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Tegelijk verschenen delen over de spin, de eekhoorn en de kermis*. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001784058

Titel De supermarkt
Auteur Marian van Gog
Secundaire auteur Saskia van Gerven ; Frank Broekhuizen
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Groningen [etc.] : Noordhoff, 2010
Overige gegevens 24 p - ill - 25 cm
ISBN 9789001784058
PPN 329319493
Rubriekscode 372.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Supermarkten
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Supermarkten