Ik! Wíe ís dat?
Boek

Ik! Wíe ís dat? (2010)/ [tekst Marga van Zundert (tevens coördinatie) ... et al., bijdragen Herman Beck ... et al. ; ill. Helen van Vliet ; tekst en foto's interviews Marga van Zundert]

Veel mensen vragen zich af waarom en waardoor ze zijn zoals ze zijn. Dit boek helpt je er zelf over na te denken. Met foto's en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Geestelijk leven PERSOONLIJKHEID IK

Recensie

Mooi vormgegeven, op vele wijzen verwondering wekkende uitgave over wie je bent als mensenkind en hoe dit allemaal zo gekomen is. Een boek dat veel te denken, te overdenken, te lezen, te weten, te vergelijken, maar ook te kijken geeft. Het is zowel verhalend als informerend. In elf boeiende hoofdstukken passeren 'de grote thema's' van het leven de revue, waaronder: wie ben je, hoe is dit zo gekomen, waar kom je terugturend in de geschiedenis vandaan, wat doen religieuze gevoelens met je, hoe werkt je brein en welke gevolgen heeft dat voor je ontwikkeling, het einde van je bestaan als mens. Deze grote thema's worden behandeld door diverse auteurs, die vanuit wetenschappelijk filosofisch, theologisch, biologisch, historisch en ethisch perspectief kijken naar wie je bent en hoe je zo bent geworden. De informatie wordt verrijkt door kinderportretten (beeld en tekst), verwijzingen naar tal van websites, anekdotes in gekleurde kaders, vlotte citaten en statements, alsmede kleurige foto's en illustraties. Voor kinderen in de overgangsleeftijd basisonderwijs/voortgezet onderwijs, maar ook voor hun ouders en hun leraren is dit origineel opgezette boek een actuele schatkist vol informatie en hernieuwde bewustwording. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048706532

Titel Ik! Wíe ís dat?
Secundaire auteur Marga van Zundert ; Herman Beck ; Helen van Vliet
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2010
Overige gegevens 112 p - ill - 24 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met de Kinderuniversiteit van Tilburg
ISBN 9789048706532
PPN 32555028X
Rubriekscode 417
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Persoonlijkheid; Filosofische aspecten; Opstellen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Persoonlijkheid