Boksen
Boek

Boksen (cop. 2010)/ Paul Mason, [vert. uit het Engels Hajo Geurink]

Kennismaking met boksen voor wat betreft geschiedenis, het imago van de sport, enige technieken, boksfilms en wedstrijden. Met technische tips en actiefoto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

In vogelvlucht worden allerlei aspecten van het boksen belicht. De geschiedenis, het imago van de sport, technieken als het stoten en de verdediging, gewichtsklassen, wedstrijden voor amateurs en profs, en boksfilms worden elk toegelicht over twee pagina's. Centraal staan de, vaak schuin afgeneden en omkaderde, kleurenfoto's waarop vooral volwassenen in actie te zien zijn. De technieken worden getoond in een genummerde serie foto's. De Angelsaksische oorsprong is te merken in zowel tekst als illustraties. Redelijk overzichtelijke lay-out op een witte achtergrond, met allerlei kaders en korte tekstblokken met een eigen kop. De summiere teksten staan in een vrij groot lettertype. De onderschriften bij de foto's staan in een kleinere letter. Het taalgebruik is redelijk goed op de doelgroep afgestemd. Vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst achterin. Eigenlijk verduidelijken de illustraties meer dan de korte tekstjes. Achterin zijn een register en enige Nederlands- en Engelstalige internetlinks opgenomen. Uiteraard leer je een sport het beste in de praktijk. Een van de weinige informatieve jeugdboeken over boksen. Tegelijk verschenen in de serie 'Ken je sport'* nog tien nieuwe delen. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055667314

Titel Boksen
Auteur Paul Mason
Secundaire auteur Hajo Geurink ; Clive Gifford
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt abusievelijk Clive Gifford als hoofdauteur - Met reg - Vert. van: Boxing. - London : Franklin Watts, 2008. - (Combat sports)
ISBN 9789055667314
PPN 327601949
Rubriekscode 618.81
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Boksen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Boksen

Relaties/Serie

Ken je sport
Boek

Ken je sport (2008-...)

vol.
Uitgeleend