Ondernemen voor de planeet
Boek

Ondernemen voor de planeet 80 wereldideeën (cop. 2010)/ Sylvain Darnil, Mathieu Le Roux, [vert. uit het Frans Marion Everink]

Tachtig verrassende interviews van over de hele wereld met ondernemers die respect voor natuur, milieu en mensen als uitgangspunt nemen voor hun succesvolle bedrijven.

Recensie

Twee jonge Fransen die binnen een jaar de wereld rondreizen, in tachtig interviews met ondernemende mannen en vrouwen die hoopvolle en inspirerende geslaagde projecten hebben opgezet om een gezonde economie en een gezonde ecologie met elkaar te verbinden. De plezierige en (niet nadrukkelijk al te) persoonlijke verslagen van de ontmoetingen zullen voor veel lezers verrassend zijn. Vaak immers worden economie en ecologie tegenover elkaar gesteld: milieumaatregelen zouden geld kosten die alleen een gezonde economie zou kunnen opbrengen. De tachtig krachtige voorbeelden van bepaald niet simpele en soms zelfs zeer grootschalige en kapitaalsintensieve projecten, die werk, inkomen, sociale cohesie en een gespaarde natuur en een schoon milieu opleveren, laten namelijk juist het omgekeerde zien: een solide gezonde economie is pas mogelijk met respect voor natuur en milieu en zeker ook mensen. Het boek is geïllustreerd met kleurenfoto's (waaronder portretjes van de geïnterviewden) en sluit af met een thematisch geordende literatuuropgave.

Specificaties

Nederlands | 9789055947058

Titel Ondernemen voor de planeet : 80 wereldideeën
Auteur Sylvain Darnil
Secundaire auteur Marion Everink ; Mathieu Le Roux
Type materiaal Boek
Uitgave Schiedam : Scriptum, cop. 2010
Overige gegevens 223 p - foto's, krt., portr - 25 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: 80 hommes pour changer le monde : entreprendre pour la planète. - Cop. 2010
ISBN 9789055947058
PPN 322868548
Rubriekscode 351.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maatschappelijk verantwoord ondernemen; Opstellen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Ondernemerschap