Leidinggeven met open vizier
Boek

Leidinggeven met open vizier (cop. 2010)/ The Arbinger Insitute, [vert. uit het Engels: Janke Greving]

Managementroman, waarin een leidinggevende en een medewerker spreken over de manier om contacten in privé- en werkomstandigheden te verbeteren door over vooroordelen heen te stappen.

Aanwezigheid

Recensie

Onder een nieuwe titel verschijnt een uitgebreide en geactualiseerde herdruk van de everseller 'Leiderschap en zelfbedrog' (2001)*, een uitgave van het Arbinger Instituut, een wereldwijde organisatie die mensen helpt om beter te functioneren, thuis en op het werk. Want in ons functioneren in en onderhouden van relaties worden we belemmerd door zelfbedrog vanwege vooroordelen en zelfingenomenheden, waardoor we 'in the box' oftewel ingekaderd zitten, of juist niet. Zit je 'in the box', dan zie je een ander als object, niet als mens, wat verstorend werkt op je relatie en communicatie met die ander. Het klinkt ingewikkeld, maar dit leerzame boek helpt je op je zoektocht naar verbetering van je privé- en werkrelaties. In verhaalvorm bevat het boek de dialoog tussen Tom, een manager, en zijn baas Ben over het onderkennen van het probleem: wat is zelfbedrog en wat is 'in the box' zitten? Vervolgens bespreken ze hoe je in de box terechtkomt en hoe je er weer uit kunt komen. Voor wie ècht wil werken aan verbetering van zijn of haar relatie met anderen, is dit een absolute aanrader.

Specificaties

Nederlands | 9789047051701

Titel Leidinggeven met open vizier
Uniforme titel Leiding geven met open vizier
Instelling /Arbinger Institute
Secundaire auteur Janke Greving
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Business Contact, cop. 2010
Overige gegevens 173 p - ill - 21 cm
Annotatie Titel op omslag: Leiding geven met open vizier - Vert. van: Leadership and self-deception. - 2nd ed. - San Francisco : Berrett-Koehler, 2010 - Opnieuw vert., herz. en uitgebreide ed. van: Leiderschap en zelfbedrog. - Velp : TFC TrainingsMedia, cop. 2001
ISBN 9789047051701
PPN 325793743
Rubriekscode 366.41
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leiderschap
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Leidinggeven