Zelfs aan de stilte komt een eind
Boek

Zelfs aan de stilte komt een eind mijn jaren van gevangenschap in de jungle van Colombia (cop. 2010)/ Ingrid Betancourt, [vert. uit het Frans Floor Borsboom ... et al.]

Persoonlijk relaas van de Colombiaanse presidentskandidate, die in 2002 door de FARC werd gevangen genomen en pas na ruim zes jaar in 2008 door het leger werd bevrijd.

Aanwezigheid

Recensie

De Colombiaanse presidentskandidate Ingrid Betancourt werd in 2002 samen met haar persoonlijk assistente Clara Rojas door de Colombiaanse guerrillabeweging FARC gevangen genomen. De gijzeling in de Colombiaanse jungle duurde ruim zes jaar, de in 2007 door de FARC vrijgegeven videobeelden van een zieke, uitgemergelde Betancourt werden wereldnieuws. Eind 2008 werden ze door het Colombiaanse leger bevrijd. Rojas publiceerde in 2009 haar relaas 'Ik overleefde voor mijn kind'*. Drie Amerikaanse gijzelaars die gelijktijdig met Betancourt vrij kwamen, schreven het boek 'Gegijzeld' (Marc Gonsalves c.s.). In beide boeken werd Betancourt nogal negatief afgeschilderd, zij zou zich egoïstisch en hooghartig gedragen hebben. Hier geeft de politica haar eigen persoonlijke visie op deze jaren, overigens zonder zichzelf te sparen. Een goed geschreven, informatief, indringend en schokkend relaas van een strijdbare vrouw (ze probeerde drie keer te ontsnappen) over zes-en-een-half jaar gevangenschap en martelende onzekerheid in zeer primitieve omstandigheden en over de ingewikkelde verhoudingen tussen de gijzelaars en de gevangenen waarin de gewone regels van menselijk verkeer niet meer golden en overleven het belangrijkste was.

Specificaties

Nederlands | 9789460032325

Titel Zelfs aan de stilte komt een eind : mijn jaren van gevangenschap in de jungle van Colombia
Auteur Ingrid Betancourt
Secundaire auteur Floor Borsboom
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Balans, cop. 2010
Overige gegevens 493 p - 23 cm
Annotatie Vert. van: Même le silence a une fin. - Cop. 2010
ISBN 9789460032325
PPN 327995602
Rubriekscode 396.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen FARC
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Gijzelingen