Mindsight
Boek

Mindsight de psychologie van het nieuwe bewustzijn (2010)/ Daniel J. Siegel, [vert. uit het Engels door: Cornelis van Ginneken]

Nieuwe methode om een on(der)ontwikkeld brein weer op gang te brengen en daardoor de mens in staat te stellen problemen aan te pakken.

Aanwezigheid

Recensie

Mindsight is gefocuste aandacht op de werking van onze geest, gedachten en gevoelens. Met name door mindfulness-oefeningen kunnen we on(der)ontwikkelde hersengedeelten activeren en zo een aanzet geven om een aantal van onze problemen op te lossen. Het eerste deel geeft inzicht in de werking van onze hersenen. Het verbindt neurowetenschap en ontwikkelingspsychologie. In deel twee legt de schrijver de nadruk op wat te veranderen is door mindsight aan de hand van concrete problemen uit zijn praktijk als psychiater/psychotherapeut. Een zeer goede en interessante aanvulling op de huidige hulpverlening. Als bijlagen uitleg in aanvullende noten en een verwijsregister. Het is geen eenvoudig werk. De schrijver is een bekend professor toegepaste psychiatrie aan de Universiteit van Californië en mededirecteur aan het Mindfull Awareness Research Center. Hij schreef al meer over interpersoonlijke neurobiologie en psychologie. Een goed boek voor hulpverleners geestelijke gezondheidszorg.

Specificaties

Nederlands | 9789049103903

Titel Mindsight : de psychologie van het nieuwe bewustzijn
Auteur Daniel J. Siegel
Secundaire auteur Cornelis van Ginneken
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Houten [etc.] : Spectrum, 2010
Overige gegevens 352 p - ill - 23 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Mindsight. - New York : Bantam Books, 2010
ISBN 9789049103903
PPN 325795207
Rubriekscode 411
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychologie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Psychologie