De verborgen stad
Boek

De verborgen stad (cop. 2010)/ Ulysses Moore, [ill.: Iacopo Bruno ; eindred. oorspr. ed.: Pierdomenico Baccalario ; vert. uit het Italiaans: Language Link ... et al.]

De Venetiaanse Anita vindt een oud boekje vol met symbolen, die ook voorkomen in de dagboeken van Ulysses Moore. Om ze te kunnen ontcijferen, roept ze de hulp in van Julia, Jason en Rick. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De moeder van de 12-jarige Anita Bloom restaureert schilderingen in een oud Venetiaans huis, het huis dat beschilderd is door de op mysterieuze wijze overleden Morice Moreau. Anita vindt een oud boekje vol met (aan)tekeningen, die ook voorkomen in de dagboeken van Ulysses Moore. Het boekje blijkt geheimzinnige krachten te hebben, waardoor Anita in contact komt met mensen die op bepaalde afbeeldingen staan. Om de link tussen de dagboeken en het notitieboekje te vinden, reist ze naar Engeland en roept daar de hulp in van Julia, Jason en Rick. Deel zeven in de serie rondom de geheimzinnige dagboeken van Ulysses Moore* (eerder werd aangegeven dat de serie zes delen zou omvatten). In het verhaal gebeurt niet zo veel, en aan het slot komt de lezer toch enigszins bedrogen uit. Enige voorkennis van de serie is noodzakelijk om bepaalde passages goed te kunnen plaatsen. Er wordt wel een bepaalde spanning opgebouwd en de lezer zal zich zeker kunnen identificeren met Anita en haar vrienden. Een vlotgeschreven avonturenroman, mooi uitgegeven. Ulysses Moore is het pseudoniem van de Italiaanse auteur Pierdomenico Baccalario, ook bekend van de serie 'Century'. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345299

Titel De verborgen stad
Auteur Ulysses Moore
Secundaire auteur Iacopo Bruno ; Pierdomenico Baccalario
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Fantoom, cop. 2010
Overige gegevens 309 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: La città nascosta. - Casale Monferrato : Edizione Piemme, cop. 2008. - (Ulysses Moore)
ISBN 9789078345299
PPN 329497049
Genre avonturenroman
Taal Nederlands