Het verdwaalde schaapje
Boek

Het verdwaalde schaapje kijk-voel-leesboekje (cop. 2010)/ Caroline Jayne Church, [vert. uit het Engels: Nelleke Scherpbier]

Als een herder van zijn honderd schapen er één is kwijtgeraakt, gaat hij meteen op zoek. Prentenboek met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken, met een bewerking van de nieuwtestamentische gelijkenis over een herder die een schaapje kwijt is. Zodra het dier is gevonden, wordt er feest gevierd en zingen de engelen. De summiere tekst bestaat uit enkelvoudige en samengestelde zinnen, tegenwoordige tijdsvorm en dialogen. Het verhaal is eenvoudig, waarbij de engelen wel erg plotseling worden geïntroduceerd vanachter een flap vandaan. De geheel gekleurde kleurplaatachtige illustraties beslaan dubbele pagina's, zijn sfeervol en goed herkenbaar mede dankzij de dikke levendige contourlijnen. Er is gewerkt met eenvoudig perspectief in een heuvelachtig landschap, afsnijdingen en beschaduwing. De (Arabisch ogende) personages zien er uit als kinderen wat de identificatiemogelijkheid verhoogt. Er zijn aaibare delen: gras, water, een hobbelige weg en vachten; ze hebben niet echt een meerwaarde. In dezelfde uitvoering verschenen van dezelfde auteur eerder: 'Noach' (2007)*, 'De ster' (2007)** en 'De schepping'***. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086010677

Titel Het verdwaalde schaapje : kijk-voel-leesboekje
Auteur Caroline Jayne Church
Secundaire auteur Nelleke Scherpbier
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Benjamin, cop. 2010
Overige gegevens [14] p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Lost sheep : touch and feel. - Oxford, England : Lion Hudson, cop. 2009
ISBN 9789086010677
PPN 327995319
Rubriekscode 227.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gelijkenissen; Voelboeken
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Gelijkenissen