Kind van je ouders
Boek

Kind van je ouders (cop. 2010)/ Buffy Silverman, [vert. uit het Engels: Margreeth Kooiman]

Waarom lijken kinderen op hun ouders en hoe kom je aan je kleur haar? Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar, ook voor moeilijke lezers.

Recensie

Waarom lijken kinderen op hun ouders en hoe kom je aan je kleur haar. In vijf korte hoofstukken wordt onder andere ingegaan op genen, dierenfamilies, plantengenen en tweelingen. Elke dubbele pagina is voorzien van een grote illustratieve kleurenfoto. Overzichtelijke lay-out met eenvoudige teksten in een grote letter. Ze bevatten nauwelijks details, waardoor de doelgroep vooral gericht blijft op hoofdlijnen. Kernwoorden staan steeds vetgedrukt zodat je snel weet wat centraal staat. Ze zijn ook te vinden in de verklarende woordenlijst achterin. Soms is extra informatie opgenomen in een gekleurd kader. De toelichtingen bij de foto's zijn ook opgenomen in een kader. Het begin van elk hoofdstuk is gemarkeerd met een band in een bepaalde kleur. Achterin staan een internetlink, een titelverwijzing en een register. Voor de moeilijke lezer is dit een duidelijke en goed leesbare informatieve uitgave, voorzien van een intrigerend omslag. Uitgebracht in de serie 'Skoop'*, bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054839422

Titel Kind van je ouders
Auteur Buffy Silverman
Secundaire auteur Margreeth Kooiman
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010 - [Sprang-Capelle] : Delubas
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Erfelijke eigenschappen - Met lit. opg., reg - Vert. van: Blame your parents. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2008. - (Fusion series)
ISBN 9789054839422
PPN 325607354
Rubriekscode 600.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Erfelijkheidsleer
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Erfelijkheidsleer

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend