De oude Olympische Spelen
Boek

De oude Olympische Spelen (cop. 2010)/ Jane Bingham, [vert. uit het Engels: Margreeth Kooiman]

Verteld wordt hoe in het oude Griekenland de Olympische Spelen plaatsvonden. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar, ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Wat gebeurde er op de Olympische Spelen in het oude Griekenland? In negen korte hoofstukken wordt onder andere ingegaan op de steden die meededen, de evenementen, de ceremoniën en feesten en het verhaal achter de marathon. Elke dubbele pagina is voorzien van een grote illustratieve kleurenfoto. Overzichtelijke lay-out met eenvoudige teksten in een grote letter. Ze bevatten nauwelijks details, waardoor de doelgroep vooral gericht blijft op hoofdlijnen. Kernwoorden staan steeds vetgedrukt zodat je snel weet wat centraal staat. Ze zijn ook te vinden in de verklarende woordenlijst achterin. Soms is extra informatie opgenomen in een gekleurd kader. De toelichtingen bij de foto's zijn ook opgenomen in een kader. Het begin van elk hoofdstuk is gemarkeerd met een band in een bepaalde kleur. Achterin staan een internetlinks, titelverwijzingen en een register. Voor de moeilijke lezer is dit een duidelijke en goed leesbare informatieve uitgave, voorzien van een intrigerend omslag. Uitgebracht in de serie 'Skoop'*, bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054839439

Titel De oude Olympische Spelen
Auteur Jane Bingham
Secundaire auteur Margreeth Kooiman
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010 - [Sprang-Capelle] : Delubas
Overige gegevens 32 p - ill., krt., plgr - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Oude Griekse spelen - Met lit. opg., reg - Vert. van: Welcome to the ancient Olympics! - Oxford : Harcourt Education, cop. 2008. - (Fusion series)
ISBN 9789054839439
PPN 325607362
Rubriekscode 616.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Griekse Oudheid
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Olympische Spelen

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend